Επιχείρηση σκούπα της Αστυνομίας - iefimerida.gr

Επιχείρηση σκούπα της Αστυνομίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιχείρηση «σκούπα» σε όλη την Κρήτη πραγματοποίησαν χθες το βράδυ οι υπηρεσίες από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, συνεπικουρούμενες από δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, σε μια προσπάθεια πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ελέγχθηκαν 912 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, προσήχθησαν συνολικά 102 και συνελήφθησαν 59 άτομα.

Από τις εξορμήσεις βεβαιώθηκαν 767 παραβάσεις: Μία παράβαση του Νόμου "περί όπλων", δύο παραβάσεις του νόμου "περί ναρκωτικών", οκτώ παραβάσεις της νομοθεσίας "περί αλλοδαπών", 17 παραβάσεις της νομοθεσίας "περί παιγνίων", 107 παραβάσεις για νομοθεσία υγειονομικού κανονισμού, 19 παραβάσεις για νομοθεσία προστασίας ανηλίκων, 535 παραβάσεις ΚΟΚ και 78 λοιπές παραβάσεις.

Τριανταένα άτομα συνελήφθησαν συνολικά ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις και στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ και σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, για τη πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

Κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων ελέγχθηκαν συνολικά 1.604 άτομα, εκ των οποίων 1.185 Έλληνες και 419 αλλοδαποί, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 1.407 οχήματα και 297 καταστήματα.

Προσήχθησαν 65 άτομα και βεβαιώθηκαν 655 παραβάσεις, εκ των οποίων, 474 κλήσεις του Κ.Ο.Κ.και 158 για αδικήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συνελήφθησαν συνολικά τριάντα ένα άτομα, από τα οποία ένα για κλοπή, δέκα άτομα, για παράβαση του νόμου περί Αλλοδαπών, ένα για παράβαση πνευματικής ιδιοκτησίας, δέκα για ναρκωτικά, ένας για παράνομη οπλοκατοχή, έξι για καταδικαστικές αποφάσεις και από ένας για τυχερά παίγνια και μαστροπεία.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα χασίς, ναρκωτικά χάπια, ένα πιστόλι, εκατοντάδες παράνομα CD, τρεις Η/Υ, δυο παιχνιδομηχανές και βρέθηκαν δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ σε χώρο άθλησης, όπου πραγματοποιήθηκε έρευνα, βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν ποσότητες σκευασμάτων, οι οποίες θα σταλούν για εξέταση στον ΕΟΦ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ