Financial Times: «Φρενίτιδα» στους επενδυτές -Ξεπέρασε τα 11 δισ. ευρώ η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

Financial Times: «Φρενίτιδα» στους επενδυτές -Ξεπέρασε τα 11 δισ. ευρώ η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα

Financial Times: «Φρενίτιδα» στους επενδυτές -Ξεπέρασε τα 11 δισ. ευρώ η ζήτηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ζήτηση για τα 5ετή ελληνικά ομόλογα έχει ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αποκτήσουν μέρος της έκδοσης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.Το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών εκδηλώθηκε μόλις η Αθήνα έδωσε εντολή να προχωρήσει η έκδοση των ομολόγων με ύψος που εκτιμάται περί τα 2 δισ. ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι εντολές ζήτησης, στις οποίες περιλαμβάνονται περίπου 1,3 δισ. ευρώ από τις αναδόχους τράπεζες, είναι ισχυρή και οι τραπεζίτες θεωρούν ότι η απόδοση των ομολόγων θα κυμανθεί από 5% έως 5,25%, χαμηλότερα από τις προβλέψεις ορισμένων αναλυτών, σημειώνουν οι Financial Times.

Από την άλλη πλευρά, ο αρθρογράφος της εφημερίδς, Ralph Atkins, εξηγεί ότι πίσω από την έκδοση του ομολόγου υπάρχει ο ευσεβής πόθος να δοθεί ώθηση και εμπιστοσύνη για να έλθουν ξένες επενδύσεις.

Τονίζει, ακόμη, ότι η έκδοση αυτή την χρονική περίοδο δεν είναι απλή σύμπτωση, καθώς θα μπορούσε να ανεβάσει τη δημοτικότητα το πρωθυπουργού εν όψει των εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ