Ζώντας στην κοιλιά μίας αρκούδας: Το αμφιλεγόμενο πρότζεκτ Γάλλου καλλιτέχνη [βίντεο] - iefimerida.gr

Ζώντας στην κοιλιά μίας αρκούδας: Το αμφιλεγόμενο πρότζεκτ Γάλλου καλλιτέχνη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά καιρούς έχουμε δει και ακούσει αρκετές παράξενες μορφές τέχνης, όμως, ο Γάλλος καλλιτέχνης Αβράαμ Ποινσβάλ πραγματικά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τη νέα του δουλειά.

Το πρότζεκτ με τίτλο «Dans la peau de l'ours» («στο δέρμα μιας αρκούδας» ), ο ίδιος ζει μέσα στο σώμα αρκούδας για 13 ημέρες, όπου τρώει, κοιμάται και εκπληρώνει τις ανάγκες του χωρίς να βγαίνει καθόλου και μάλιστα με δύο κάμερες να τον παρακολουθούν κάθε λεπτό, ενώ η όλη εμπειρία μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση.

Ο 42χρονος καλλιτέχνης ξεκίνησε το πρότζεκτ την 1η Απριλίου και θα συνεχίσει να ζει μέσα στην αρκούδα μέχρι τις 13 Απριλίου στο Μουσείο κυνηγιού και Άγριας Ζωής του Παρισιού.

Δεν είναι σαφές από πού βρήκε τη νεκρή αρκούδα, αλλά το σώμα της «σκάφτηκε» από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και ανακατασκευάστηκε με σωλήνες κόντρα πλακέ, γύψο, αφρό και πολυστυρένιο , έτσι ώστε όλο το νερό, τα τρόφιμα, και η αποθήκευση των αποβλήτων να γίνονται στα πόδια της και ο ίδιος να ζει σε ένα χώρο μισού τετραγωνικού μέτρου για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Ο Ποινσβάλ δεν είναι αμύητος στις ακραίες πράξεις. Σε ένα από τα τελευταία έργα του είχε κλειστεί σε μια τρύπα κάτω από ένα βιβλιοπωλείο για μια εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση το έργο θα πυροδοτήσει ένα διάλογο σχετικά με τις αρχαίες συνδέσεις μας με αυτό το μαγευτικό ζώο και θα επαναπροσδιορίσει τα όρια της τέχνης.

Ζώντας στην κοιλιά μίας αρκούδας: Το αμφιλεγόμενο πρότζεκτ Γάλλου καλλιτέχνη [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλλιτέχνης αρκούδα Γάλλος πρότζεκτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ