Πόσο μακριά ταξιδεύει το φτέρνισμα; Ερευνητές του ΜΙΤ έκαναν μία εντυπωσιακή ανακάλυψη [βίντεο] - iefimerida.gr

Πόσο μακριά ταξιδεύει το φτέρνισμα; Ερευνητές του ΜΙΤ έκαναν μία εντυπωσιακή ανακάλυψη [βίντεο]

Πόσο μακριά ταξιδεύει το φτέρνισμα; Ερευνητές του ΜΙΤ παρουσιάζουν μία εντυπωσια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φτέρνισμα μπορεί να ταξιδέψει πολύ περισσότερο από ό, τι νομίζαμε και μάλιστα να σχηματίσει και το δικό του «σύννεφο» που μετακινείται, όπως διαπίστωσαν πρόσφατα ερευνητές του ΜΙΤ.

Οπως παρατήρησαν, ο βήχας και το φτέρνισμα είναι υπεύθυνα για την διάδοση ιών περισσότερο απ' ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα. Η ανακάλυψη αυτή αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχουν τα συστήματα εξαερισμού στα γραφεία.

«Οταν βήχετε ή φτερνίζεστε, μπορείτε να δείτε τα σταγονίδια, ή τα αισθάνεστε αν φτερνίζεται κάποιος σε σας», εξηγεί ο Τζον Μπους, επικεφαλής ερευνητής της έρευνας, μιλώντας στην Daily Mail.

«Ωστόσο δεν μπορείτε να δείτε το σύννεφο, την αόρατη αέρια φάση. Η επίδραση αυτού του νέφους αερίου επεκτείνει το φάσμα των επιμέρους σταγονιδίων, ιδίως των μικρών.» πρόσθεσε.

Οπως παρατήρησαν οι ερευνητές τα μικρότερα σταγονίδια που προκύπτουν από το βήχα ή το φτάρνισμα μπορεί να ταξιδέψει 5 έως 200 φορές περισσότερο από ότι πίστευαν μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, η τάση αυτών των σταγονιδίων να μένουν στον αέρα, και να επαναιωρούνται ως νέφη αερίου, σημαίνει ότι τα συστήματα εξαερισμού μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στην μετάδοση δυνητικά μολυσματικών σωματιδίων.

Με αυτό κατά νου , οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί θα πρέπει να επανεξετάσουν το σχεδιασμό των χώρων και των νοσοκομείων, ή την κυκλοφορία του αέρα στα αεροπλάνα , για να μειώσουν τις πιθανότητες των αερομεταφερόμενων παθογόνων που μεταδίδονται μεταξύ των ανθρώπων .

Οι ερευνητές του MIT αναπτύσσουν τώρα πρόσθετα εργαλεία και μελέτες για να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στο θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες του αέρα σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Πόσο μακριά ταξιδεύει το φτέρνισμα; Ερευνητές του ΜΙΤ έκαναν μία εντυπωσιακή ανακάλυψη [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΙΤ ερευνητές φτέρνισμα σταγονίδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ