Οι νύφες που κλαίνε, ο γαμπρός που γαργαλάει και το σπάσιμο πιάτων -Τα πιο περίεργα γαμήλια έθιμα του κόσμου - iefimerida.gr

Οι νύφες που κλαίνε, ο γαμπρός που γαργαλάει και το σπάσιμο πιάτων -Τα πιο περίεργα γαμήλια έθιμα του κόσμου

Οι νύφες του κλαίνε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δάκρυα δεν λείπουν συνήθως από τους γάμους. Είτε από τους γονείς που αποχωρίζονται τα παιδιά τους, είτε οι -συνήθως πιο ευσυγκίνητες- γυναίκες που βουρκώνουν κάποια στιγμή. Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στην Κίνα. Εκεί όπου η μέλλουσα νύφη, αλλά όχι μόνο, πρέπει να κλαίει για 30 ημέρες!

Είναι ένα από τα περίεργα γαμήλια έθιμα. Κάποια αφορούν συνήθειες αιώνων, αλλά μερικά άντεξαν στο χρόνο. Η Huffington Post, λοιπόν, βρήκε τις πιο περίεργες από τις συγκεκριμένες παραδόσεις σε όλο τον κόσμο.

Μογγολία
Για να ορίσουν ημερομηνία γάμου, ο γαμπρός και η νύφη πρέπει να σκοτώσουν μαζί ένα κοτόπουλο, κρατώντας ταυτόχρονα το μαχαίρι. Μετά πρέπει να κοιτάξουν τα εντόσθιά του, μέχρι να βρουν το συκώτι. Αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορούν να ορίσουν ημερομηνία, αν όχι, πρέπει να επαναλάβουν τη διαδικασία μέχρι να βρουν το... καλό συκώτι.

Παπούα Νέα Γουινέα
Οι γονείς του γαμπρού διαπραγματεύονται την τιμή της νύφης με την οικογένειά της. Αυτή βέβαια «μετριέται» σε γουρούνια και κοχύλια. Οι... φθηνές νύφες «κοστίζουν» 1-2 γουρούνια, ενώ οι πιο επιθυμητές φτάνουν τα 30, τα οποία συνήθως «θυσιάζονται» για το γαμήλιο γλέντι.

Μαυριτανία
Η παχυσαρκία, σύμφωνα με την παράδοση, είναι κάτι επιθυμητό, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το «μπούκωμα» των μικρών κοριτσιών προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες αναλογίες. Μάλιστα υπάρχουν ηλικιωμένες γυναίκες που κάνουν αυτή τη δουλειά, αναλαμβάνοντας να παχύνουν μία μέλλουσα νύφη.

Κένυα
Στους Μασάι, ο πατέρας φτύνει πάνω από το κεφάλι και το μπούστο της κόρης του όταν εκείνη φεύγει από το χωριό με τον σύζυγό της. Ετσι πιστεύουν ότι προστατεύουν το ζευγάρι από την κακή τύχη.

Ρουμανία
Ο άνδρας μπορεί να «κλέψει» τη γυναίκα που θέλει να παντρευτεί. Αν καταφέρει να την κρατήσει δίπλα του για τουλάχιστον δύο ημέρες, θεωρείται άξιος για να γίνει σύζυγός της.

Γαλλία
Εθιμο από τους αρχαίους χρόνους, στο οποίο στο τέλος του γλεντιού κάποιοι μάζευαν τα αποφάγια και τα ποτά που είχαν μείνει, τα έριχναν σε ένα δοχείο νυκτός και ανάγκαζαν το ζευγάρι να πιουν από αυτό. Θεωρούσαν πως έτσι τους έδιναν δύναμη για την πρώτη νύχτα του γάμου. Στη σημερινή εποχή βέβαια αυτό έχει αντικατασταθεί από σοκολατάκια και σαμπάνια.

Βόρνεο
Τα ζευγάρια της φυλής Τιντόνγκ απαγορεύεται να πάνε στην τουαλέτα ή να βγουν από το σπίτι για οποιοδήποτε λόγο για τρεις ημέρες πριν από το γάμο. Η μη τήρηση του εθίμου θεωρούν ότι θα οδηγήσει σε χωρισμό, απιστία ή θάνατο των παιδιών που θα αποκτήσουν.

Σκωτία
Καλύπτουν το ζευγάρι με μελάσα, καπνό και αλεύρι. Θεωρούν πως «μαυρίζοντας» τη νύφη, την προστατεύουν από κακά πνεύματα.

Νίγηρας
Αν ένας άνδρας ενδιαφέρεται για κάποια, πρέπει να τρυπώσει στο πατρικό της και να της γαργαλίσει το αφτί. Αν καταφέρει να τη δελεάσει με αυτό τον τρόπο, τότε παντρεύονται. Ο γάμος πρέπει να γίνει με πανσέληνο και πριν από την τελετή γίνεται η θυσία μίας κατσίκας και το ζωγραφίζουν στο πρόσωπο της νύφης κόκκινους σταυρούς και βούλες στα μάγουλά της. Στο γλέντι, μία καμήλα πρέπει να χορέψει για τους καλεσμένους υπό τους ήχους τυμπάνων.

Γερμανία
Την παραμονή του γάμου, οι καλεσμένοι σπάνε πορσελάνινα πιάτα για να φέρουν καλοτυχία στο ζευγάρι.

Κίνα
Ενα μήνα πριν από το γάμο, η νύφη ξεκινά να κλαίει μία ώρα κάθε μέρα. Μετά από δέκα ημέρες αρχίζει η μητέρα της και έπειτα από άλλες τόσες στο... χορό των δακρύων μπαίνει και η γιαγιά της.

Σουηδία
Κάθε φορά που η νύφη βγαίνει από το χώρο όπου γίνεται η γαμήλια δεξίωση, οι άνδρες μπορούν να τη φιλήσουν όσο θέλουν.

Ινδία
Η νύφη πρέπει να παντρευτεί μία μπανανιά ή ένα χρυσό είδωλο του Βίσνου. Μόλις τελειώσει η τελετή, κόβουν το δέντρο. Αυτό, θεωρούν, σπάει οποιαδήποτε κατάρα μπορεί να υπάρχει πάνω από το γαμπρό και τη νύφη.

Αρχαία Ελλάδα
Στη Σπάρτη, την ημέρα του γάμου οι γυναίκες ξύριζαν το κεφάλι τους και ντύνονταν αντρικά. Στη συνέχεια, περίμεναν μόνες τους σε ένα δωμάτιο για να τις «κλέψει» ο γαμπρός.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ