Θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους το 2013, έθεσε η Βάσω Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομικών στη Βουλή, ανεβάζοντας στο ‘κόκκινο’ το θερμόμετρο και την πίεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. «Συνεχώς λέμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και πάντα παίρνουμε. Χρειάζεται άλλη πολιτική», είπε η πρώην υπουργός, για να πάρει την απάντηση από τον κ.Παπακωνσταντίνου ότι αυτός ποτέ δεν είπε ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, αλλά ότι αυτά δεν θα είναι οριζόντια. Σημείωσε δε ότι πρέπει να προσδιορίσουμε τι ακριβώς συνιστά ‘νέα μέτρα’, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα μειωθούν εκ νέου μισθοί και συντάξεις, επιμένοντας στον όρο ‘διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις’, που όμως συνιστούν και αυτές μέτρα για την μείωση του ελλείμματος. «Είναι πολύ πιθανό το 2013 να χρειαστεί να πάμε σε αναδιάρθρωση», συνέχισε η κ.Παπανδρέου για να δεχθεί την απάντηση των ίδιων των βουλευτών, μεταξύ αυτών και του Κώστα Γείτονα ότι «δεν γίνεται εμείς να ανοίγουμε τέτοια συζήτηση (σ.σ. για αναδιάρθρωση), θα τινάξουμε την χώρα στον αέρα».
“Fear is here”, ήταν το σχόλιο του Γιάννη Αμοιρίδη που έφτασε καθυστερημένος στη συνεδρίαση, ενώ με ένα ακόμα αγγλικό μότο μπήκε στη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης. “Time is over”, είπε αν και αργότερα εξηγούσε πως αναδιάρθρωση από αναδιάρθρωση διαφέρει… «Νοιώθω ότι θέλω να υποστηρίξω την κυβέρνηση, αλλά δυσκολεύομαι να το κάνω από τις ανακολουθίες σας», είπε απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Σοφία Γιαννακά, σημειώνοντας πως «άλλα λέμε και άλλα κάνουμε για την ακίνητη περιουσία» και επαναλαμβάνοντας και εκείνη πως «είπαμε 50 φορές ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και 50 φορές πήραμε».
Επί τάπητος τέθηκαν σειρά άλλων θεμάτων, όπως οι εγγυήσεις ύψους 30 δις ευρώ στις τράπεζες, με την Νάντια Γιαννακοπούλου να λέει επί λέξει πως «ως κυβέρνηση δεν με έχετε πείσει. Ως αντιπολίτευση ήμασταν στα κεραμίδια για τα 28 δις στις τράπεζες και τώρα κάνουμε κάτι ανάλογο», προτείνοντας η κυβέρνηση να δώσει ρευστότητα στις τράπεζες, αλλά να λάβει και εκείνη ανάλογες εγγυήσεις. «Χρειαζόμαστε ισχυρό τραπεζικό σύστημα. Αλίμονο αν καταρρεύσουν οι τράπεζες», είπε από την πλευρά του ο υπουργός, σημειώνοντας σε σχετική παρατήρηση του Θανάση Οικονόμου ότι «δεν μπορώ να επιβάλω τις συγχωνεύσεις (σ.σ.τραπεζών). Ο κ.Οικονόμου, που συμφωνεί με την χορήγηση των 30δις στις τράπεζες, του πρότεινε ως λύση να μην μπορούν να την πάρουν αν δεν συγχωνευτούν.
Υπέρ της πώλησης δημόσιας περιουσίας τάχθηκε ο Χρήστος Μαγκούφης, αρκεί αυτή να συνοδεύεται από διαφάνεια που θα εγγυηθεί η ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, ενώ τη συγχώνευση της ΚΕΔ με την ΕΤΑ πρότεινε ο Μιχάλης Κατρίνης.