Τραπεζίτης σκότωσε σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Ανησυχία για την ψυχική υγεία των στελεχών - iefimerida.gr

Τραπεζίτης σκότωσε σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε -Ανησυχία για την ψυχική υγεία των στελεχών

Τραπεζίτης σκότωσε σύζυγο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λύθηκε το μυστήριο με την οικογενειακή τραγωδία στην Ολλανδία. Οπως αποδείχθηκε, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΑΒΝ Amro Γιαν Πίτερ Σμίτμαν σκότωσε τη σύζυγο και τη μία από τις κόρες του, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπέφερε από κατάθλιψη.

Ο 57χρονος, η συνομήλικη σύζυγός του και η 22χρονη κόρη τους βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στην περιοχή Λάρεν, 32 χλμ. νοτιοανατολικά του Αμστερνταμ. Νωρίτερα η αστυνομία είχε δεχθεί τηλεφώνημα από γνωστό της οικογένειας που τους ανέφερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο σπίτι της οικογένειας.

Αργότερα βρέθηκε μία αποχαιρετιστήρια επιστολή στο σπίτι, αν και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες από τις αρχές. Το ζευγάρι είχε μία ακόμη κόρη, η οποία δεν βρισκόταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή. Ο Σμίτμαν είχε βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλου, όταν έλαβε υψηλή αποζημίωση έπειτα από την εθνικοποίηση της προβληματικής τράπεζας στην οποία εργαζόταν. Ο 57χρονος ήταν υπεύθυνος για το τμήμα εσωτερικής λειτουργίας της ABN Amro από το 2003 μέχρι το 2007 και είχε επικριθεί έντονα επειδή έλαβε αποζημίωση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ μετά την κατάρρευση και την εθνικοποίηση της τράπεζας.

Οι δολοφονίες των δύο γυναικών ο Σμίτμαν και η αυτοκτονία του, έρχονται να προστεθούν στους θανάτους που σχετίζονται με στελέχη των χρηματοοικονομικών που πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό σε όλο τον κόσμο. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει ανησυχία, όπως αναφέρει το Bloomberg, για την ψυχική υγεία και τα επίπεδα άγχους των ατόμων που εργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα. Το Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος της JPMorgan, Γκάμπριελ Μαγκί, είχε κάνει βουτιά θανάτου από τον ουρανοξύστη της εταιρείας στο Λονδίνο, ενώ ένα μήνα νωρίτερα το στέλεχος της Deutsche Bank, Γουίλιαμ Μπρόεκσμιτ είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του, έχοντας αφαιρέσει ο ίδιος τη ζωή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ