Μαθήματα γεωγραφίας -Ιδού σε ποιο σημείο του χάρτη πιστεύουν οι Αμερικανοί ότι βρίσκεται η Ουκρανία [εικόνα] - iefimerida.gr

Μαθήματα γεωγραφίας -Ιδού σε ποιο σημείο του χάρτη πιστεύουν οι Αμερικανοί ότι βρίσκεται η Ουκρανία [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το blog της Washington Post, The Monkey Cage, δημοσίευσε σχετικό χάρτη, ο οποίος δείχνει πως πολλοί Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα που βρίσκεται η Ουκρανία πάνω στη Γη.

Πολιτικοί επιστήμονες από το Dartmouth College, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο του Princeton ζήτησαν από 2.066 Αμερικανούς, τον περασμένο μήνα, αν οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν μέτρα για την Ουκρανία και απάντησαν θετικά. Τους ζητήθηκε επιπλέον, να εντοπίσουν στο χάρτη τη συγκεκριμένη αυτή χώρα.

Και ιδού τα αποτελέσματα: Κάθε κουκίδα αντιπροσωπεύει τη θέση όπου ο ερωτώμενος απάντησε ότι βρίσκεται η Ουκρανία. Το μοβ χρώμα αντιπροσωπεύει το πόσο μακριά κάθε σημείο είναι από την πραγματική θέση, ενώ το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει τις πιο ακριβείς απαντήσεις.

Μόνο ένας στους έξι Αμερικανούς δηλαδή ήταν σε θέση να τοποθετήσει με ακρίβεια την Ουκρανία στο χάρτη.

Μαθήματα γεωγραφίας -Ιδού σε ποιο σημείο του χάρτη πιστεύουν οι Αμερικανοί ότι βρίσκεται η Ουκρανία [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ