Ενας Μπους θα διεκδικήσει ξανά τον Λευκό Οίκο -Κάποια τζάκια δεν το βάζουν ποτέ κάτω - iefimerida.gr

Ενας Μπους θα διεκδικήσει ξανά τον Λευκό Οίκο -Κάποια τζάκια δεν το βάζουν ποτέ κάτω

Ενας Μπους θα διεκδικήσει ξανά τον Λευκό Οίκο;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σόι πάει το βασίλειο και στιην Αμερική. Ενας τρίτος γόνος της δυναστείας Μπους δείχνει να έχει βλέψεις για τον Λευκό Οίκο, αποδεικνύοντας ότι η οικογενειοκρατία στην πολιτική δεν είναι αποκλειστικά ελληνική πατέντα.

Ο Τζεμπ, ο δευτερότοκος γιος του πρώην προέδρου Μπους του πρεσβύτερου και αδερφός του Τζορτζ Μπους του Β', άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές το 2016.

"Θα σας ανακοινώσω την απόφασή μου την κατάλληλη στιγμή, το αργότερο σε ένα χρόνο από τώρα", δήλωσε ο Τζεμπ Μπους στο κανάλι Fox News. Tόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να ζυγίσει σοβαρά και τις επιθυμίες της οικογένειάς του, καθώς τυχόν συμμετοχή στην καμπάνια για την προεδρία θα απαιτούσε "τεράστια προσωπική θυσία". Οι δηλώσεις έγιναν στη "Βιβιλιοθήκη Τζορτζ Μπους", σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια από τότε που ο πατέρας του ανέλαβε την προεδρία της χώρας.

Αν και ο Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα, έχει αποσυρθεί εδώ και εφτά χρόνια από την ενεργό πολιτική σκηνή, το όνομά του κυκλοφορεί έντονα σε κύκλους του ρεπουμπλικανικού κόμματος και στα ΜΜΕ, όπου τον βλέπουν ως ένα δυνατό χαρτί για το 2016. Οι απανωτές ήττες στις δυο προηγούμενες προεδρικές εκλογές έχουν προκαλέσει κρίση στο εσωτερικό του κόμματος, το οποίο βρίσκεται σε αναζήτηση του ανθρώπου που θα τους οδηγήσει ξανά στον Λευκό Οίκο.

Οικογενειοκρατίας το ανάγνωσμα

Στη χώρα της υποτιθέμενης αξιοκρατίας που εξαίρει τους αυτοδημιούργητους, αρκετοί Ρεπουμπλικανοί στρέφονται στο ηχηρό οικογενειακό επίθετο, εύκολη λύση, όσο και δοκιμασμένη. Η προσέγγιση αυτή μάλιστα φαίνεται πως κερδίζει πόντους και σε σημαντική μερίδα του κόσμου. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση που έκαναν από κοινού οι New York Times και το δίκτυο CBS, στην ερώτηση "ποιος Ρεπουμπλικανός προτιμάτε να είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2016" ο Τζεμπ Μπους έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των συντηρητικών ψηφοφόρων με ποσοστό 41%.

Αν οι δεξιοί Αμερικανοί δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα να στείλουν στο Λευκό Οίκο το γιο και αδερφό δυο πρώην προέδρων, κάτι ανάλογο φαίνεται πως ισχύει και στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Η Χίλαρι Κλίντον, η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και πρόεδρος εξωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση Ομπάμα, μπορεί να μην ανέλαβε άλλο δημόσιο αξίωμα μετά το 2012. Ωστόσο, οργιάζουν οι φήμες που τη θέλουν να διεκδικεί για δεύτερη φορά το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος σε δυο χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ