Φωτογραφίες υπόπτων προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες - iefimerida.gr

Φωτογραφίες υπόπτων προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ βρήκε ένα νέο τρόπο για να εντοπίσει τους ταραξίες των τελευταίων ημερών: προβάλλει τις φωτογραφίες τους σε μια γιγαντοοθόνη εγκατεστημένη πάνω σ' ένα φορτηγάκι που οργώνει τους δρόμους της πόλης αυτής της κεντρικής Αγγλίας.

Από χθες, Πέμπτη, μια πενηνταριά φωτογραφίες υπόπτων, τραβηγμένες από κάμερες επιτήρησης, εκτίθενται μ' αυτό τον τρόπο στους κατοίκους της πόλης από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ και η επιχείρηση αυτή θα διαρκέσει ως αύριο Σάββατο.

Το φορτηγάκι θα σταματάει σε όλα τα κύρια σημεία του Μπέρμιγχαμ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βρετανίας. "Είναι η πρώτη φορά που αυτό το σύστημα με το φορτηγάκι χρησιμοποιείται για να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες υπόπτων που καταζητούνται από την αστυνομία", υπογραμμίζει ο επιθεωρητής Μαρκ Ράστον στον ιστότοπο της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος διευκρινίζει πως χρησιμοποιούνται για την επιχείρηση αυτή "οι τελευταίες τεχνολογίες".

"Και είχαμε ήδη μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό", με περισσότερα από 500 τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα, προσθέτει.

Φωτογραφίες που συγκέντρωσε η αστυνομία χάρη στις κάμερες επιτήρησης έχουν ήδη δημοσιευτεί από τα μέσα ενημέρωσης και από τον ιστότοπο της αστυνομίας στο Ίντερνετ, όμως "είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να φέρουμε τους υπόπτους ενώπιον της δικαιοσύνης", συνεχίζει ο επιθεωρητής.

Εντωμεταξύ η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα ως ύποπτο για την επίθεση εις βάρος 68χρονου, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών και κατέληξε σήμερα ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών από τις ταραχές στη Βρετανία σε πέντε, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ένας 22χρονος συνελήφθη λίγες ώρες μετά τον θάνατο στο νοσοκομείο του Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπάους, νωρίς σήμερα το πρωί.

Το θύμα δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που συμμετείχαν στα επεισόδια στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνου στις αρχές της εβδομάδας ενώ προσπαθούσε να σβήσει φλεγόμενο κάδο απορριμμάτων σούπερ μάρκετ.

Σύλληψη τριών υπόπτων για τον θάνατο τριών ανδρών από την Ασία

Τρία άτομα, δύο έφηβοι 16 και 17 ετών και ένας 26χρονος άνδρας, συνελήφθησαν σήμερα από τη βρετανική αστυνομία σε σχέση με τον θάνατο τριών ανδρών από την Ασία, που κτυπήθηκαν εσκεμμένα από ένα όχημα που κατευθύνθηκε κατά πάνω τους στην πόλη Μπέρμιγχαμ. Οι τρείς Ασιάτες εμπόδιζαν τη λεηλασία καταστημάτων, όταν ένα αυτοκίνητο τους παρέσυρε, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης.

Στο μεταξύ, αποφυλακίστηκε υπό όρους ένας 32χρονος άντρας, που κρατείτο στο Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη σε πληθυσμό βρετανική πόλη, σε σχέση με το ίδιο συμβάν.

Τα τρία θύματα, σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση, είναι ο 21χρονος Χαρούν Τζαχάν και οι αδελφοί Σαζάντ και Αμπντούλ Μουσαβίρ, 30 και 31 ετών.

Μετά την απώλειά τους, ο πατέρας τους Τάρεκ απηύθυνε δια τηλεοράσεως μια συγκινητική έκκληση, η οποία φαίνεται να αναχαίτισε περαιτέρω ταραχές, μετά την ολονυκτία που έγινε στη μνήμη των τριών αδελφών.

"Καλούμε τη νεολαία να παραμείνει ήρεμη, την κοινότητά μας να μη διασπαστεί. Το θέμα αυτό δεν είναι ρατσιστικό... Λευκοί, Ασιάτες, μαύροι, όλοι συνυπάρχουμε. Ας ηρεμήσουμε, ας παραμείνουμε απόψε στα σπίτια μας" είχε κάνει την έκκληση ο πατέρας του Χαρούν Τζαχάν.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε προσωπικά συλληπηθεί τον Τάρεκ Τζαχάν, ενώ την ηθική ποιότητα της έκκλησής του και την αξιοπρέπεια, που πρόδιδε, χαιρέτισαν δεκάδες πολιτικοί, αλλά και εκπρόσωποι της Σκότλαντ Γιαρντ.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν επί τέσσερις ημέρες στη χώρα και τα δικαστήρια εργάζονται αδιάκοπα για να αντιμετωπίσουν αυτό το φόρτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ