Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος για την επόμενη δεκαετία - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος για την επόμενη δεκαετία

Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος για την επόμενη δεκαετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεπεισμένος ότι πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια εμφανίστηκε ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας χαρακτήρισε το χρέος βιώσιμο για την επόμενη δεκαετία.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως πρέπει ο ελληνικός λαός να κατανοήσει πως η λιτότητα δεν συμφωνήθηκε για να ικανοποιηθεί η Τρόικα, αλλά για να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία δημιουργώντας χώρο στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί. «Θα είναι προς συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των νεότερων γενιών», συμπλήρωσε μιλώντας στο «Βήμα».

Ο κ. Ρέγκλινγκ εξήγησε πως «οι πρώιμοι οικονομικοί δείκτες, όπως το κόστος ανά μονάδα εργασίας ή το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δείχνουν ότι η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες σε πρόγραμμα του EFSF ή του ESM βρίσκονται στον σωστό δρόμο», αναγνώρισε όμως πως «οι άνθρωποι που βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να κόβονται ή εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους δεν βλέπουν ακόμη πρόοδο. Ωστόσο η εμπειρία δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις στρώνουν το δρόμο για ανάπτυξη».

Τέλος, όσον αφορά τις αγορές και την έξοδο της Ελλάδας σε αυτές, ανέφερε: «Πρέπει οι Αρχές να αποφασίσουν την τιμή που είναι πρόθυμες να πληρώσουν. Το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων είναι σχεδόν 80% χαμηλότερο από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Παραμένει όμως ακριβό. Κάθε ομόλογο με τόσο υψηλά επιτόκια προσθέτει στο βάρος του χρέους».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ