Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση Σαμαρά - iefimerida.gr

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση Σαμαρά

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Φώτης Κουβέλης. Την ίδια ώρα, απέρριψε περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι μετά από τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης προειδοποίησε πως οι προεδρικές εκλογές θα αποτέλεσουν το απώτερο όριο του βίου της, αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική. Στη συνέντευξή του στη Real News κατήγγειλε ότι έπειτα από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ η κυβέρνηση υιοθέτησε σχέδιο προσεταιρισμού ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, στο οποίο ρόλο πρωταγωνιστή διαδραμάτισε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε πως: «Δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό διαδικαστικό θέμα. Δεν είναι αυτόνομο πολιτικά. Συνδέεται με τις ασκούμενες πολιτικές και με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Επειδή λοιπόν οι πολιτικές είναι αυτές που είναι δεν εκτιμώ ότι μπορεί από την παρούσα Βουλή να συγκεντρωθεί απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου».

Τέλος, σχολιάζοντας το σχήμα της Ελιάς, ανέφερε πως η δημιουργία της υπακούει στην αντίληψη μιας διαχειριστικής Κεντροαριστεράς «βολικής» που θα «σπεύδει ως πρόθυμος εταίρος στην εξυπηρέτηση και υλοποίηση πολιτικών με συντηρητικό πρόσημο. Εμείς δεν επιδιώκουμε να είμαστε η Κεντροαριστερά άλλοθι. Θέλουμε και προσπαθούμε να μετατοπίσουμε τον άξονα της πολιτικής ζωής προς προοδευτική κατεύθυνση».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ