Στις ΗΠΑ όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν κάμερα οπισθοπορείας - iefimerida.gr

Στις ΗΠΑ όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν κάμερα οπισθοπορείας

Στις ΗΠΑ όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν κάμερα οπισθοπορείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι πριν από δύο τρία χρόνια οι κάμερες οπισθοπορείας ήταν πέρα από χρήσιμες και ένα εντυπωσιακό αυτοκινητικό gadget, που πληρωνόταν αρκετά ακριβά. Σε λίγα χρόνια, πιο συγκεκριμένα από την 1η Μαΐου του 2018, θα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων με βάρος μικρότερο των 4.500 κιλών, που θα πωλούνται στις ΗΠΑ, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει κάποια στιγμή και η Ευρώπη.

Η υποχρεωτική χρήση της κάμερας επιβλήθηκε από την National Highway Traffic Safety Administration, εν συντομία NHTSA, την αρχή που είναι επιφορτισμένη με την οδική ασφάλεια στις ΗΠΑ. Η οποία αξιολόγησε τις στατιστικές που αναφέρουν πως ετησίως και σε όλες τις πολιτείες σημειώνονται 210 θάνατοι και 15.000 τραυματισμοί από αυτοκίνητα που κινούνται με την όπισθεν και εισηγήθηκε τα παραπάνω.

Η κάμερα θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον μία περιοχή 3×6 μέτρων ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο, ενώ η εικόνα που θα βλέπει ο οδηγός θα πρέπει να είναι σε πραγματικό χρόνο. Όσο για το επιπλέον κόστος, σύμφωνα με την NHTSA, αν υπάρχει ήδη κάποια οθόνη στο εσωτερικό του αυτοκίνητου θα είναι εργοστασιακά γύρω στα 35 ευρώ, αλλιώς περίπου 100.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητα οπισθοπορεία NHTSA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ