Bενιζέλος: Ο Σαμαράς θα απαντήσει στη Βουλή για το βίντεο Μπαλτάκου - iefimerida.gr

Bενιζέλος: Ο Σαμαράς θα απαντήσει στη Βουλή για το βίντεο Μπαλτάκου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα σταθερότητας της κυβέρνησης, με πολλούς αποδέκτες, έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, στον απόηχο του βίντεο της συνομιλίας Τάκη Μπαλτάκου-Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως ο Αντώνης Σαμαράς θα απαντήσει για το θέμα αυτό στη Βουλή.

«Είμαστε εδώ στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας. Εγώ και ο Σαμαράς εγγυώμαστε αυτή την συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι θέλει να στείλει τρία μηνύματα:

Το πρώτο αφορά στην πολιτική σταθερότητα της χώρας η οποία, όπως είπε, είναι ένα εθνικό αγαθό και δεν υπονομεύεται. «Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει την ενότητα της κυβέρνησης».

Το δεύτερο αφορά στο ρόλο του προοδευτικού πόλου και ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι σημαντικός για την εθνική στρατηγική και πως γενικότερα ο προοδευτικός πόλος πρέπει να ενισχυθεί. «Εγώ ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ λέω ότι είμαστε αυτοί που εγγυόμαστε την τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας», πρόσθεσε, ενώ λίγο αργότερα υπενθύμισε, πως με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ έχει διαφορές, που όμως παραμερίζονται χάριν της διακυβέρνησης της χώρας.«Τα κόμματα που συνεργαζόμαστε, έχουμε διαφορές μεταξύ μας. Τον Νοέμβριο του 2011 το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί όχι μόνο με τη ΝΔ, αλλά και με το ΛΑΟΣ .Όταν παίρνεις την απόφαση να κάνεις κυβέρνηση συνεργασίας για τη σωτηρία της χώρας, δεν κοιτάς αυτές τις διαφορές» τόνισε.

Το τρίτο μήνυμα είναι προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «υιοθετεί τα επιχειρήματα των φυλακισμένων μελών της Χρυσής Αυγής για να αποκομίσει πολιτικό όφελος». «Το τρίτο μήνυμα αφορά τη Χρυσή Αυγή, όχι το κόμμα, αλλά την εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Δικαιοσύνης. Είναι τραγικό για τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου κάποια κόμματα να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. Σας θυμίζω, ότι πριν τις εκλογές του 2012, ζητούσα συνεργασία των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση των δυνάμεων αυτών. Και τώρα, με τη δικογραφία, έρχονται πολιτικοί αρχηγοί, να εκμεταλλευτούν. Και με τις τωρινές πράξεις τους, δείχνουν ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση που ενεργεί» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι προφανώς και θα γίνει. Θα απαντηθεί η κοινοβουλευτική πρόκληση στην Βουλή, όπου θα φανεί με θεσμικό τρόπο η γύμνια των επιχειρημάτων τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ