Στο χορό της Χρυσής Αυγής: Το ακροδεξιό μόρφωμα απειλεί με νέες αποκαλύψεις - iefimerida.gr

Στο χορό της Χρυσής Αυγής: Το ακροδεξιό μόρφωμα απειλεί με νέες αποκαλύψεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλίμα απειλών και τρομοκρατίας προσπαθεί να επιβάλει η Χρυσή Αυγή με τους δύο υπόδικους βουλευτές της Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο να απειλούν ευθέως την κυβέρνηση πως έχουν στην κατοχή τους και άλλες συνομιλίες -παράνομα καταγεγραμμένες- με στελέχη της και θα τις δώσουν και αυτές στη δημοσιότητα. Μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί πως υπάρχουν έξι-επτά βίντεο, το ένα είναι 28 λεπτά στα οποία ο Μπαλτάκος μιλά για δικαστές ακόμη και στις συζύγους τους». Ενδεικτικό είναι πως χθες όταν η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας «είστε χούντα, κλείσατε αθώους ανθρώπους στη φυλακή», οι Παναγιώταρος και Μίχος της είπαν «αυτό που βγάλαμε ήταν soft, τα σκληρά θα έρθουν αργότερα. Κάθε φορά που μας χτυπούν θα βγάζουμε και κάτι άλλο στη δημοσιότητα, έτσι για πλάκα».

Συγκεκριμένα ο Ηλίας Παναγιώταρος σε εμφάνιση του σε τηλεοπτικό σταθμό την Πέμπτη υποστήριξε πως τα βίντεο που έχει στην κατοχή της η Χρυσή Αυγή θα περιλαμβάνουν συνομιλίες 8-9 στελεχών, ενώ κατά την ομιλία του. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής στα όσα είπε η Σοφία Βούλτεψη της ΝΔ «πρέπει να αντιμετωπιστεί η κίνηση Μπαλτάκου ως ανοησία και ατομική ευθύνη», τονίζοντας «με αφορμή τα όσα είπε η κ. Βούλτεψη για ανοησίες, ετοιμαστείτε και για άλλες ανοησίες».

Τη σκυτάλη των απειλών πήραν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος σε εμφάνισή τους στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο κανάλι Ε και προανήγγειλαν τη δημοσιοποίηση νέων βίντεο, όχι μόνο από συνομιλίες τους με τον τέως γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και από υποκλοπές συνομιλιών με βουλευτές απ' όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, επιμένουν πως έχουν στα χέρια τους παράνομα καταγεγραμμένη συνομιλία τους με τον πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος δηλώνει πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου πήρε τους ανακριτές, όχι μόνο για να μάθει την πορεία της δικαστικής έρευνας, αλλά για να παρέμβει στο έργο της.

Κασιδιάρης: Η ΝΔ είναι ο εχθρός μας, γιατί μας έκλεισε στη φυλακή

Μάλιστα, ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης τονίζει «η Νέα Δημοκρατία είναι ο εχθρός μας, που μας έκλεισε στη φυλακή! Έχω φίλους σε όλα τα κόμματα, πλην Νέας Δημοκρατία. Μίλησα με όσους βουλευτές οποιουδήποτε κόμματος υποστήριξαν την αθωότητα της Χρυσής Αυγής ή μάλλον υποστήριξαν ότι βιώνουμε μία σκευωρία. Αυτοί δεν ανήκουν μόνο στη Ν.Δ, ούτε μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουν και σε άλλα κόμματα. Μίλησα με βουλευτές, ολόκληρου του πολιτικού φάσματος-δεν χρειάζεται να πω ονόματα σε αυτή τη φάση».

Yποστήριξε, δε, πως από τη στιγμή που έκανε σχετική ερώτηση στη Βουλή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, «προφανώς κάτι έχω ακούσει, κάτι ξέρω».

Η ΧΑ λέει πως η κυβέρνηση κατέρρευσε και ζητά εκλογές

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου Κασιδιάρη, η Χρυσή Αυγή με δημοσιεύσεις στο επίσημο site της κάνει λόγω για κατάρρευση της κυβέρνησης και ζητά εθνικές εκλογές. Συγκεκριμένα αναφέρει «τα δεκανίκια της συγκυβέρνησης αποσύρουν την στήριξη τους - Αναμένεται πτώση της χούντας Σαμαρά. Οι αποκαλύψεις σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση της αληθείας τους, τόσο από παλαιότερα δημοσιεύματα του τύπου, όσο και από τους ίδιους τους ενορχηστρωτές της σκευωρίας, δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι η ΝΔ κατέστησε τον Άρειο Πάγο και τις ανακρίτριες προεκλογικό περίπτερο της ΝΔ, βιάζοντας παράφορα το Σύνταγμα και τους Νόμου του Κράτους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί μεν να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις, όμως πλέον όλα τα δεκανίκια της έχουν αρχίσει και κάνουν πίσω, βλέποντας την κατηγορία να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, συμπαρασύροντας μαζί της την χουντική συμμορία Σαμαρά – Δένδια – Αθανασίου. Είναι σαφές πλέον ότι η κυβέρνηση πέρα από την δεδηλωμένη, έχει χάσει την στήριξη ακόμα και των εταίρων της. Η διενέργεια άμεσων εθνικών εκλογών είναι πλέον μονόδρομος.

Μιχαλολιάκος: Η αρχή του τέλους μιας τερατώδους πολιτικής σκευωρίας

Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο Μπαλτάκου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε μήνυμα του από τις φυλακές Κορυδαλλού κάνει λόγο για αποκάλυψη της αληθείας την οποία δεν την αντέχει το ένοχο καθεστώς και τονίζει «είναι η αρχή του τέλους μιας τερατώδους πολιτικής σκευωρίας. Όμως οι σκευωροί, περί άλλων τυρβάζουν... Τους φτύνουν και αυτοί λένε πως ψιχαλίζει!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ