«Βροχή» οι επισκέψεις ρωσικών αεροσκαφών στη Βαλτική -Μπαράζ αναχαιτίσεων από το ΝΑΤΟ - iefimerida.gr

«Βροχή» οι επισκέψεις ρωσικών αεροσκαφών στη Βαλτική -Μπαράζ αναχαιτίσεων από το ΝΑΤΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληθαίνουν οι πτήσεις ρωσικών μαχητικών στις παρυφές του εναέριου χώρου της Βαλτικής και αντίστοιχα οι αποστολές αναγνώρισης -αναχαίτισής τους από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα νατοϊκά αεροσκάφη προχώρησαν σε έκτακτες απογειώσεις για αποστολές αναχαίτισης περίπου 40 φορές τόσο το 2012 όσο και το 2013, ενώ το 2004 είχε συμβεί μόλις μία φορά.

«Ο αριθμός των συμβάντων κατά τα οποία αεροσκάφη του ΝΑΤΟ απογειώθηκαν για την αναγνώριση αεροσκαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυξήθηκε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αυτού του έτους», δήλωσε στο Reuters o εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας, Βαϊντότας Λίνκους.

Σε μία κίνηση στήριξης των χωρών της Βαλτικής μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, η Δανία στέλνει έξι μαχητικά αεροσκάφη F16 στο πλαίσιο της διευρυνόμενης αποστολής του NATO για την προστασία του εναέριου χώρου της περιοχής. Οι περιπολίες θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NATO αεροσκάφη Ρώσοι Βαλτική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ