«Καρφί» Αθανασίου για Μπαλτάκο: Δεν είναι δικαστής για να γνωρίζει τη δικογραφία της ΧΑ - iefimerida.gr

«Καρφί» Αθανασίου για Μπαλτάκο: Δεν είναι δικαστής για να γνωρίζει τη δικογραφία της ΧΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης υπεραμύνεται ο Χαράλαμπος Αθανασίου απαντώντας στις κατηγορίες περί απροκάλυπτης παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική με αφορμή τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκου, που ήρθαν στο φως. Η κυβέρνηση σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, διαβεβαιώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης και επαναλαμβάνει ότι για τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο.

Η δήλωση του κ. Αθανασίου περιλαμβάνει και ένα «καρφί» για τον παραιτηθέντα γ.γ. της κυβέρνησης και τον ισχυρισμό του ότι οι προφυλακίσεις της ΧΑ έγιναν «χωρίς στοιχεία». Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας, ήταν το αιχμηρό σχόλιο του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Αθανασίου:

«Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της.

Η Κυβέρνηση, πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

Αναφορικά με τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων «χρυσαυγιτών» ζήτησε, κατηγορηματικά: «Η Κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη».

Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας.

Εξάλλου, για το συλλεγέν ανακριτικό υλικό και για τις τόσες προφυλακίσεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να συνωμότησαν τόσοι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς και τόσο μεγάλος αριθμός θυμάτων και μαρτύρων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ