Λύνουν κάβους τα πλοία: Εληξε η απεργία της ΠΝΟ -Πώς θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους ναυτικούς - iefimerida.gr

Λύνουν κάβους τα πλοία: Εληξε η απεργία της ΠΝΟ -Πώς θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους ναυτικούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη λήξη των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και έτσι από το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου στις 06:00, τα πλοία θα εκτελούν και πάλι κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Η ΠΝΟ είχε προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα 1η Απριλίου. Την Τρίτη το απόγευμα αποφασίστηκε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, που εκπνέει το πρωί της Πέμπτης.

Προηγουμένως ο υπουργός Ναυτιλίας είχε κάνει δεκτή ρύθμιση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ναυτικών, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία.

Με τη ρύθμιση ουσιαστικά ο ΟΝΝΕ (που δημιουργείται από τον Οίκο Ναύτου και το ΓΕΝΕ) θα αναλαμβάνει να πληρώσει τους ναυτικούς των ακτοπλοϊκών εταιρειών, παίρνοντας τα μισθώματα που θα πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο στις εταιρείες.

Για το θέμα κατέθεσε τροπολογία ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, η οποία και έγινε δεκτή από τον υπουργό.

Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει:

«Ο ΟΝΝΕ μπορεί να καταβάλλει σε ναυτικούς, οι οποίοι εργάζονται σε ναυτιλιακή εταιρεία που έχει συνάψει Σύμβαση Απευθείας Ανάθεσης Δημόσιας υπηρεσίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δεδουλευμένες αποδοχές που αποδεδειγμένα δεν έχουν καταβληθεί, εφόσον οι αποδοχές αυτές δεν μπορούν να καταβληθούν απευθείας από την εταιρεία. Για το σκοπό αυτό τα μισθώματα που οφείλονται από το Δημόσιο στην ναυτιλιακή εταιρεία λόγω Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας καταβάλλονται με τη συναίνεση της εταιρείας από το Δημόσιο στον ΟΝΝΕ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ