Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Κάιρο: δύο νεκροί και τέσσερεις τραυματίες - iefimerida.gr

Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Κάιρο: δύο νεκροί και τέσσερεις τραυματίες

Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Κάιρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους κι ένας αξιωματικός της αστυνομίας και άλλοι τέσσερεις τραυματίστηκαν από τριπλή βομβιστική επίθεση σήμερα στο Κάιρο. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά στο Πανεπιστήμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, προκαλώντας πανικό μεταξύ φοιτητών και περαστικών.

Οι δύο πρώτοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί κάτω από δέντρα έξω από τον χώρο του Πανεπιστημίου και σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας που φρουρούν τη Σχολή. Από τη διπλή αυτή έκρηξη σκοτώθηκε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας και τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Μια τρίτη έκρηξη σημειώθηκε λίγο αργότερα σε κοντινό σημείο η οποία και στοίχισε τη ζωή σε άλλον ένα άνθρωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής αιγυπτιακής τηλεόρασης, ο νεκρός αξιωματικός είναι ο Ταρίκ Αλ Μιρζάουϊ, ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος της Γκίζα, μιας από τις πολυπληθέστερες συνοικίες του Καϊρου.Από τις εκρήξεις υπέστη ζημιές το κτήριο του Πολυτεχνείου του Καϊρου. Ολα τα κτήρια εκκενώθηκαν και τα μαθήματα αναβλήθηκαν . Επίσης αναβλήθηκε και προγραμματισμένη για σήμερα διαδήλωση έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου από υποστηρικτές του απομακρυθέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.Η σημερινή τραγωδία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αιματηρών βομβιστικών επιθέσεων επιθέσεων που σημειώνονται σε τακτά διαστήματα τους τελευταίους μήνες. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Μόρσι, ο κύκλος της βίας έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 1.000 νεκρούς. Οι αρχές φοβούνται για ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 25 και 26 Μαϊου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ