ΗΠΑ: Οι πολίτες λένε ναι στη μεταρρύθμιση του Ομπάμα για την υγεία - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Οι πολίτες λένε ναι στη μεταρρύθμιση του Ομπάμα για την υγεία

ΗΠΑ: Οι πολίτες λένε ναι στη μεταρρύθμιση του Ομπάμα για την υγεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Η μεταρρύθμιση της υγείας ήρθε για να μείνει", δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αφού το πρώτο κρίσιμο τεστ σχετικά την ανταπόκριση των πολιτών στέφθηκε με επιτυχία. Περίπου 7,1 εκατομμύρια Αμερικανοί δήλωσαν συμμετοχή στο νέο σύστημα υγείας, περισσότεροι από τον στόχο των 7 εκατομμυρίων που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Οι πολίτες έτρεξαν να προλάβουν την προθεσμία η οποία έληγε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 31 Μαρτίου, προκειμένου να αποφύγουν στο μέλλον τυχόν πρόστιμα. Ο νέος νόμος καθιστά στο εξής υποχρεωτική την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα επιφέρει κυρώσεις για τους παραβάτες. Η διαδικασία, ωστόσο, συνοδεύτηκε από πολλά παρατράγουδα, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφής κατέρρευσε πολλές φορές, ακόμα και την τελευταία μέρα της προθεσμίας, προκαλώντας ένα μικρό πανικό στο Λευκό Οίκο. Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στο μεταξύ έξω από κλινικές και νοσοκομεία από ανθρώπους που προτίμησαν να δηλώσουν επί τόπου συμμετοχή στο σύστημα υγείας.

Με αυτή την έκβαση, ο αμερικανός πρόεδρος πραγματοποιεί μια σημαντική νίκη έναντι των Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του, οι οποίοι έχουν ορκιστεί να σαμποτάρουν με κάθε μέσο το "Obamacare", όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται στις ΗΠΑ η μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας. "Ανησυχητική" χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τη στάση των αντιπάλων του. Παραδέχθηκε ότι ο νόμος θα χρειαστεί επιπλέον διορθώσεις, "ωστόσο λειτουργεί", δήλωσε.

Ο Ομπάμα ανέδειξε τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας σε υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητα της θητείας του σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική. Η πρωτοβουλία του τον έφερε σε κάθετη σύγκρουση με το Ρερπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο τον κατηγορεί για υπερβολική παρέμβαση στην ελεύθερη βούληση των πολιτών, αλλά και με την ιατροφαρμακευτική βιομηχανία και τις ασφαλιστικές εταιρίες, η δραστηριότητα των οποίων θα υπόκειται πλέον σε μεγαλύτερο κυβερνητικό έλεγχο.

Στόχος του Obamacare είναι να αποκτήσουν σταδιακά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι πολίτες που σήμερα τη στερούνται και οι οποίοι ανέρχονται σε 48 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υγεία Μπάρακ Ομπάμα νικη μεταρρύθμιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ