Το... μπαλάκι στην Κομισιόν επιχειρεί να πετάξει η ελληνική πλευρά όσον αφορά στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των υποδόσεων του Ιουνίου και του Ιουλίου, ενώ εμφανής ήταν και η προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών να υποβαθμίσει τις νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει η Αθήνα μέσα στο επόμενο δίμηνο, για να εξασφαλίσει τα 2 δισ ευρώ αυτών των υποδόσεων.
Στην πραγματικότητα, το... «πακέτο» των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά δεν είναι αμελητέο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις «ακουμπάνε» σε δύσκολα θέματα. Κατ' αρχήν, πριν καλά-καλά κοπάσει ο θόρυβος από τη σύγκρουση με τους φαρμακοποιούς για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά και τη συστέγαση των φαρμακείων με μονάδες λιανικών πωλήσεων, η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει μια ακόμα διάταξη που θα προβλέπει τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, ενώ μυρίζει «μπαρούτι» και η υποχρέωση νομοθετικής παρέμβασης για το υπαίθριο εμπόριο.
Ως το πιο δύσκολο εμπόδιο φαντάζει, πάντως, η ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων σε ένα και μοναδικό, αφού σε συνδυασμό με τη κατάργηση όλων των Φόρων Υπέρ Τρίτων που τα χρηματοδοτούν έως τώρα αλλά και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις. «Θερμός» προμηνύεται ο Ιούνιος και λόγω του ότι θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή ο νόμος για τη "μικρή" ΔΕΗ, με δεδομένο ότι ήδη έχουν καταγραφεί αντιδράσεις στο ενδεχόμενο πώλησης της ΔΕΗ.