Τριήμερη απεργία στη Lufthansa - Στον αέρα 3.800 πτήσεις - iefimerida.gr

Τριήμερη απεργία στη Lufthansa - Στον αέρα 3.800 πτήσεις

Τριήμερη απεργία στη Lufthansa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κομφούζιο στις αεροπορικές συγκοινωνίες αναμένεται να προκαλέσει η απεργία των πιλότων της Lufthansa η οποία ξεκινά αύριο Τετάρτη και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Η εταιρία προβλέπει ότι θα ακυρωθούν 3.800 πτήσεις, ενώ θα πραγματοποιηθούν μόνο 500 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει συνολικά 425.000 επιβάτες.

Στην απεργία, μια από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη γερμανική αεροπορική εταιρία, συμμετέχουν οι πιλότοι των υπηρεσιών Cockpit, Lufthansa Cargo και Germanwings. Οπως ανακοίνωσε η εταιρία, δεν θα απεργήσουν οι πιλότοι στις θυγατρικές της
Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Eurowings, Lufthansa CityLine και Air Dolomiti, οι οποίες θα πραγματοποοιήσουν κανονικά όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Παράλληλα, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της, η Lufthansa θα τοποθετήσει επιπλέον προσωπικό στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης και του Μονάχου, τα δυο μεγαλύτερα της χώρας.

Οι γερμανοί πιλότοι απεργούν διεκδικώντας αύξηση των μισθών τους και καλύτερες συνθήκες συνταξιοδότησης. Παρόλο που είναι από πιο καλοπληρωμένους του κλάδου παγκοσμίως (ανήκουν στο διεθνές TOP 5), οι μισθοί τους παραμένουν παγωμένοι τα τρία τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή, η εταιρία πέρυσι σημείωσε κέρδη 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Το ζήτημα των μισθών και της αγοραστικής δύναμης είναι κάτι που απασχολεί ολοένα περισσότερους Γερμανούς. Παρά τη μικρή αύξηση που είχε σημειωθεί στους πραγματικούς μισθούς από το 2010 και μετά, το 2013 η τάση αυτή άρχισε να αντιστρέφεται. Αν και η μέση αύξηση στους μισθούς ήταν της τάξης του 1,4%, ο πληθωρισμός κυμάνθηκε στο 1,5%, μειώνοντας έτσι την αγοραστική δύναμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Απεργία πτήσεις πιλότοι Lufthansa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ