Νomcore, το νέο στιλ ντυσίματος που κάνει θραύση -Ο θρίαμβος της πρακτικότητας υπέρ του στιλ - iefimerida.gr

Νomcore, το νέο στιλ ντυσίματος που κάνει θραύση -Ο θρίαμβος της πρακτικότητας υπέρ του στιλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To στιλ normcore είναι «ευκολότερο» και πιο αθώο από οποιοδήποτε άλλο. Είναι το να ντύνεσαι σαν να μην υπάρχουν τάσεις, statement κομμάτια και αναφορές στη μεγάλη δεξαμενή των «επιρροών» της μόδας. Το να φοράς τα ρούχα με τρόπο «διεκπεραιωτικό», απλώς επειδή πρέπει και κάτι να φορέσεις χωρίς το άγχος «να δηλώσεις τι είσαι» αποτελεί, ας μην κοροϊδευόμαστε, και αυτό μια νέα τάση – αλλά μια τάση ανακουφιστική. Τουλάχιστον τώρα, που είναι στην «αρχή» της, και άρα οι όποιες προθέσεις της μπορούν να γίνουν δεκτές ως «αγνές».

Ενα τισερτάκι, ένα default νάιλον μπουφάν, ένα τζιν σαν του μπαμπά μας, ούτε skinny,ούτε hippie και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια από εκείνα που ο μέσος Αμερικανός φοράει για να κουρεύει το γκαζόν του – κανένα περίεργο αξεσουάρ, καμιά εκζήτηση και καμιά εκκεντρικότητα ως μέσο δήλωσης του ποιος είσαι/τι μουσική ακούς/σε ποιο subculture (πασχίζεις να) ανήκεις: το normcore, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, είναι ο θρίαμβος της πρακτικότητας υπέρ του στυλ και η επιστροφή του ρούχου στον αρχετυπικό σκοπό του.

Διαβάστε αναλυτικά τι σημαίνει το στιλ Nomcore και πώς το επικρίνουν μεγάλα περιοδικά μόδας στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπλουζάκι αθλητικά παπούτσια Νοmcore
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ