Οι Ουκρανοί μαθαίνουν τι σημαίνει ρωσική πίεση -Τέρμα η έκπτωση για το φυσικό αέριο, η Gazprom το ακρίβυνε - iefimerida.gr

Οι Ουκρανοί μαθαίνουν τι σημαίνει ρωσική πίεση -Τέρμα η έκπτωση για το φυσικό αέριο, η Gazprom το ακρίβυνε

Οι Ουκρανοί μαθαίνουν τι σημαίνει ρωσική πίεση -Τέρμα η έκπτωση για το φυσικό αέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις συνέπειες της κόντρας με τη Ρωσία, έχει αρχίσει να βιώνει η Ουκρανία και σε οικονομικό επίπεδο. Η Gazprom ανακοίνωσε, την Τρίτη, πως ανεβάζει την τιμή εξαγωγής φυσικού αερίου προς το Κίεβο κατά το ένα τρίτο.

Ουσιαστικά η εταιρεία έκοψε την έκπτωση που επί χρόνια ίσχυε για την Ουκρανία. Τώρα, η χώρα θα πληρώνει 385,5 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα αερίου, από τα 268.5 δολάρια που ήταν έως τώρα.

«Δεν ισχύει πλέον η έκπτωση. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία της ουκρανικής πλευράς να πληρώσει τα χρέη της από το 2013 και να είναι συνεπής για τις τρέχουσες παραδόσεις» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκτελεστικός διευθυντής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ. Το χρέος της Ουκρανίας στην εταιρεία, σύμφωνα με τον ίδιο, φτάνει στα 1.711 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και η συγκεκριμένη κίνηση της Gazprom αναμενόταν έπειτα από την κατάσταση που διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, η υλοποίησή της δίνει ένα ακόμη χτύπημα στην ουκρανική οικονομία, που θα χρειαστεί διεθνές πρόγραμμα διάσωσης για να γλιτώσει τη χρεοκοπία. Ηδη, την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυξήσεις έως και 50% στις τιμές κατανάλωσης του φυσικού αερίου, κάτι που αποτελούσε έναν από τους όρους του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ