Τα 3 + 1 Cool Gadgets που φέρνουν το 3D στη ζωή μας - iefimerida.gr

Τα 3 + 1 Cool Gadgets που φέρνουν το 3D στη ζωή μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είσαι εθισμένος στη 3D εμπειρία; Σε ενθουσίασε το Avatar και δεν αποχωρίζεσαι τα 3D γυαλιά σου; Καλά κάνεις, γιατί υπάρχουν αρκετά gadgets εκεί έξω που θα χρειαστείς τα πολύχρωμα γυαλιά σου για να απολαύσεις.

Η τεχνολογία του 3D δεν είναι ανακάλυψη του James Cameron. Οι πρώτες μάλιστα, εφαρμογές της 3D τεχνολογίας χρονολογούνται κάτι παραπάνω από μισό αιώνα πίσω. Η τεχνολογία που οι παλιοί αποκαλούσαν κινούμενες εικόνες, είχε γίνει πολύ δημοφιλής στο ευρύ κοινό μέχρι τη σταδιακή παύση του, λόγω υψηλού κόστους παραγωγής. Το 3D Emir Kusturica & The no smoking orchestraέστρεψε πάλι στις αίθουσες, τη δεκαετία 1980-1990, με όχημα του τις ταινίες της Disney. Εκείνη τη περίοδο, το συναντούσες σε κινηματογράφους τελευταίας τεχνολογίας με πολύ πιο εξελιγμένο εξοπλισμό. Μια δεκαετία αργότερα, το 3D επιστρέφει στο προσκήνιο με νέο κύμα ταινιών και σινεφίλ ανά τον κόσμο να παραληρούν στην εμπειρία του. Ωστόσο, η τελευταία επέλαση των 3D, προχώρησε τη τεχνολογία σε ένα νέο επίπεδο, αυτό της καθημερινής εμπειρίας. Gadgets όλων των ειδών, φέρνουν το 3D στο σπίτι, το γραφείο, τη τσέπη σου. Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 4 καλύτερα gadgets, για να μην σας φορούν τα γυαλιά οι φίλοι σας.

  1. Nintendo 3DS

Τη προηγούμενη εβδομάδα βγήκε στην αγορά το 3DS, το φορητό παιχνίδι τρίτης γενιάς της Nintendo. Το εκπληκτικό με τη νέα πλατφόρμα της Nintendo είναι ότι πρώτη αξιοποιεί τη τεχνολογία του 3D, χωρίς να απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών. Το 3DS αποτελείται από δύο οθόνες, η μία εκ των οποίων φιλοξενεί τα 3D γραφικά. Με το σύστημα 3D Depth Slider, το Nintendo 3DS, επιτρέπει στο χρήστη να μεταβάλλει την ένταση των 3D γραφικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Το κοστολόγιο για τη πρώτη 3D παιχνιδομηχανή είναι υψηλό παρά το μικρό του μεγέθους της. Μπορείς να την αποκτήσεις στα $250 και να απολαύσεις τις δυνατότητές της σε διπλή οθόνη!

2.3D Τηλεόραση

Αν ένοιωσες κάπως περιορισμένος από τις μικρές οθόνες του 3Ds, μπορείς τουλάχιστον να απολαύσεις τις αγαπημένες σου ταινίες σε τηλεόραση 3D. Σε αυτή τη κατηγορία έχεις όλη την ελευθερία να επιλέξεις τη μάρκα, το μέγεθος της οθόνης και το τύπο αυτής, ανάλογα με τις προτιμήσεις και το πορτοφόλι σου. Αναφορικά με τις μάρκες μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Samsung, LG, Sony, Panasonic, Mitsubishi και Sharp ενώ το μέγεθος αυτών κυμαίνεται μεταξύ 30’’ και 82’’. Στη περίπτωση μάλιστα της Samsung μπορείς να βρεις πάνω από 40 διαφορετικά 3D κανάλια ήδη εγκατεστημένα στο πλοηγό. Το πρόβλημα ωστόσο, που θα συναντήσει κάποιος με τις 3D τηλεοράσεις , είναι το να εγκαταστήσει ή και να αγοράσει όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία της, αξεσουάρ. Ας τα πάρουμε από την αρχή, θα χρειαστεί κανείς ένα 3D-enabled Blue Ray disc player, ένα HD-cable ή ένα HD-satellite box, ένα 3D content προς θέαση και φυσικά τα 3D γυαλιά του. Από τα παραπάνω και μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει ότι το πακέτο για μια 3D τηλεόραση έχει υψηλό κασέ. Αν λοιπόν δεν σου περισσεύουν γύρω στα 1000 ευρώ, καλύτερα βολέψου με τη ψηφιακή σου στο σαλόνι, και άσε τα 3D για το σινεμά.

3.Εκτυπωτής Kodak 3D

Και αν δεν έχετε ήδη εντυπωσιαστεί από τα επιτεύγματα της 3D τεχνολογίας, ετοιμαστείτε για την έντυπη επανάσταση, τον εκτυπωτή 3D. Αυτό δηλαδή φαίνεται ότι κατάφερε ο εκτυπωτής 3D της Kodak, ο οποίος ολοκληρώνει το νέο σύστημα δημιουργίας και εκτύπωσης 3D φωτογραφιών. Σύμφωνα με τη Kodak, δεν θα χρειάζεται κανένας πρόσθετος εξοπλισμός και η τιμή του προϊόντος θα είναι προσιτή. Για να δημιουργήσει κανείς 3D φωτογραφίες αρκεί να φωτογραφίσεις κάτι και να ξανατραβήξεις τη φωτό με κλίση 7,5 εκατοστά προς τα δεξιά. Αφού ανεβάσεις τη φωτογραφία στο PC σου, το πρόγραμμα της Kodak θα δημιουργήσει την ανάγλυφη εικόνα, την οποία αφού εκτυπωθεί, θα μπορείς να δεις με τα ειδικά δίχρωμα γυαλιά της Kodak.

4.Ψηφιακός καταγραφέας JVC HD 3D.

Το καλύτερο το φυλάξαμε ,όμως, για το τέλος. Αν θέλεις να λάβεις και εσύ δράση στο χώρο των 3D, ήρθε η ώρα σου, γιατί η νέα βιντεοκάμερα JVC Full HD 3D consumer camcorder μετατρέπει ό,τι καταγράφει σε 3D υψηλής ευκρίνειας. Την 3D κάμερα, θα τη βρεις στη τιμή των 1.700 δολλαρίων, τιμή μάλλον αποθαρρυντική, για τα όνειρα του μικρού κινηματογραφιστή που λάτρεψε το 3D του Inception.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τηλεόραση 3d κάμερα εκτυπωση 3Ds Nintendo
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ