Πόλεμος Μεϊμαράκη -ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθήσατε να στήσετε την πρόταση μομφής καταγγέλλει ο πρόεδρος της Βουλής - iefimerida.gr

Πόλεμος Μεϊμαράκη -ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθήσατε να στήσετε την πρόταση μομφής καταγγέλλει ο πρόεδρος της Βουλής

Νέα ένταση στη Βουλή: Αποχώρησε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ -Μεϊμαράκης: Πήγατε να στήσετε την
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο σκηνικό έντασης επικράτησε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εκ νέου από την αίθουσα.Ο πρόεδρος της Βουλής από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απαξιώνει τη Βουλή, ενώ κατήγγειλε ότι, την Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να στήσει την διαδικασία, καθώς είχε ετοιμάσει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα την ώρα που θα ήταν πρόεδρος ο Γιάννης Δραγασάκης.

Λίγο ή πολύ ο κ. Μεϊμαράκης υπαινίχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να στήσει τη διαδικασία, αναφέροντας ότι όταν ρώτησε τι ώρα θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος δεν του απαντούσαν και τη στιγμή που πήγε να φάει πρόσεξε ότι ο κ. Δραγασάκης αντικατέστησε την κυρία Κόλια στην έδρα, καθώς εκείνη είχε σειρά να προεδρεύσει.

Τόνισε, ακόμη, στον κ. Τσίπρα ότι «Αφού θέλετε να με κάνετε να μιλήσω σαν βουλευτής της ΝΔ θα το κάνω. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνει το πεζοδρόμιο κουμάτο στην Αθήνα. Προσπαθείτε όχι μόνο να μπλοκάρετε το Eurogroup και την επόμενη δόση, αλλά δεν αφήνετε να λειτουργήσει σωστά η προεδρεία».Τη στιγμή εκείνη έξαλλος ο Γιάννης Δραγασάκης ζήτησε να πάρει το λόγο για να απαντήσει στις αιτιάσεις του κ. Μεϊμαράκη, ωστόσο, ήταν η σειρά του Ευάγγελου Βενιζέλου να μιλήσει.

Παράλληλα , σημειώθηκε και ένταση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βενιζέλο να λέει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «εμένα μη μου κουνάς το δάχτυλο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη τη στιγμή αποχώρησε από την αίθουσα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «εύχεται» στο καλό.

Απαντώντας στον κ. Μεϊμαράκη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Νίκου Βούτση τόνισε «Ο διχαστικός λόγος του προέδρου της Βουλής επιβεβαιώνει την ορθότητα των πράξεών μας».

Φωτογραφία Eurokinissi -Γιώργος Κονταρίνης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ