Ενας 14χρονος από την Πενσιλβάνια φανερά ευαισθητοποιημένος για την οικονομική κατάσταση στην πολιτεία του, επινόησε έναν παράξενο τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων για την σχολική μονάδα του, καταλήγοντας σε ένα πραγματικά αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.Υστερα από έρευνες, ο Suvir Mirchandani, παρά το νεαρό της ηλικίας του, παρατήρησε πως η χρήση της γραμματοσειράς «Times New Roman» ήταν επιζήμια για το σχολείο του, ενώ αντιθέτως η «Garamond» μπορούσε να μειώσει τα ετήσια έξοδα μελάνης, κατά 25% (κερδίζοντας 21.000 δολάρια), καθώς είναι πιο αχνή και τα γράμματα πιο λεπτά.
Αν και οι περισσότεροι εκτύπωναν και τις δύο όψεις χαρτιού για να μειώσουν την «σπατάλη», ουσιαστικά ξόδευαν περισσότερο μελάνι. Ο 14χρονος, προκειμένου να μειώσει την κατανάλωση και το κόστος, υπολόγισε τα έξοδα μελάνης για κάθε γράμμα, τα μεγέθυνε και έπειτα τα εκτύπωσε σε μεγάλα κομμάτια, ώστε να συγκρίνει το «font» της κάθε γραμματοσειράς.
Οταν δημοσίευσε την έρευνα του στο Journal for Emerging Investigators (JEI), επιθεώρηση του Harvard,ένας από τους υπεύθυνους τον παρότρυνε να ασχοληθεί και με τον «πραγματικό κόσμο». Ετσι υπολόγισε εκ νέου τα συνολικά οφέλη της αλλαγής για την αμερικανική κυβέρνηση, καταλήγοντας σε μείωση των εξόδων κατά 136 εκ δολάρια ανά χρόνο.
Ωστόσο, τόνισε στο CNN, πως εάν υιοθετούσαν την νέα γραμματοσειρά και άλλες πολιτείες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν ακόμη 237 εκ δολάρια, συνολικά δηλαδή 370 εκατομμύρια δολάρια.
Η κυβέρνηση, πάντως, αν και θεωρεί αξιοσημείωτη την προσπάθειά του, προς το παρόν περιορίζει τα έξοδά της χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο χαρτί.