Εμπιστεύονται περισσότερο τη Μέρκελ από ότι τον Σαρκοζί - iefimerida.gr

Εμπιστεύονται περισσότερο τη Μέρκελ από ότι τον Σαρκοζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γάλλοι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στη γερμανίδα καγκελλάριο Αγγελα Μέρκελ (46%) απ' ό,τι στον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (33%) για την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive που δημοσιεύουν σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France.

Με βάση τη δημοσκόπηση αυτή, το 48% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται πρώτα τους πολίτες για "την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης".

Δεύτερη στην εμπιστοσύνη των Γάλλων έρχεται η γερμανίδα καγκελλάριος Αγγελα Μέρκελ (46%) και ακολουθούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (41%), οι επιχειρήσεις (39%), ο Μπαράκ Ομπάμα και η αμερικανική κυβέρνηση (37%) και η Ευρώπη (36%).

Ο Νικολά Σαρκοζί και η γαλλική κυβέρνηση δε βρίσκονται παρά στην έβδομη θέση στην εμπιστοσύνη του λαού με ποσοστό 33% μπροστά από τις G8 και G20 (27%), τους οίκους αξιολόγησης (17%), τις τράπεζες (17%) και τέλος τους χρηματιστές (6%).

Επίσης το 79% των Γάλλων ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη Γαλλία η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάσταση και το 67% φοβάται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους ίδιους προσωπικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 8 ως τις 10 Αυγούστου σε 1.090 ανθρώπους 18 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ