Ξένα ΜΜΕ για την ισχνή πλειοψηφία στο πολυνομοσχέδιο: «Πολιτικά πυροτεχνήματα στη Βουλή των Ελλήνων» - iefimerida.gr

Ξένα ΜΜΕ για την ισχνή πλειοψηφία στο πολυνομοσχέδιο: «Πολιτικά πυροτεχνήματα στη Βουλή των Ελλήνων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην υπερψήφιση με ισχνή πλειοψηφία -όπως επισημαίνουν- από το ελληνικό Κοινοβούλιο, του πολυνομοσχεδίου που ανοίγει το δρόμο για εκταμίευση της επόμενης δόσης, αναφέρονται οι αμερικανικές εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal.

Αναφέρονται στην ευρεία γκάμα αλλαγών που επιφέρει ο νέος νόμος σε γάλα, φαρμακεία, ψωμί, βιβλία, με την άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό, και που θέτει παράλληλα το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

«Το πακέτο μέτρων πέρασε από μια εύθραυστη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, μια μέρα πριν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεδριάσουν στην Αθήνα, όπου αναμένεται να συζητήσουν την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και το ζήτημα της χρηματοδότησης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Νew York Times, ενώ η Wall Street Journal γράφει ότι «η Βουλή ενέκρινε με ισχνή πλειοψηφία ένα ετερόκλητο μείγμα μέτρων που καλύπτει τα πάντα, από νέες φορολογικές ρυθμίσεις μέχρι κανόνες για την πώληση του γάλακτος, με αντάλλαγμα την εξασφάλιση της επόμενης δόσης».

Κάνουν αναφορά στην πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και στους υψηλούς τόνους που επικράτησαν στο Κοινοβούλιο.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε μια ιδιαίτερα τεταμένη συζήτηση, που «έβριθε πολιτικών πυροτεχνημάτων», αναφέρει η Wall Street journal. Και προσθέτει ότι οι μεταρρυθμίσεις ήρθαν με κόστος για την κυβέρνηση συνασπισμού, καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στη διαγραφή ενός βουλευτή του κόμματός του, που αρνήθηκε να στηρίξει το πολυνομοσχέδιο, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των εδρών που κατέχει η κυβέρνηση σε 152 επί συνόλου 300.

«Για ημέρα έντασης και δράματος για τη Βουλή των Ελλήνων» κάνουν λόγο οι New York Times και σημειώνουν ότι οι δημόσιες αντιδράσεις για τις μεταρρυθμίσεις παραμένουν έντονες, αν και ο βίαιες διαδηλώσεις του παρελθόντος έχουν γίνει πλέον σπάνιες, μετά από περισσότερα από τρία χρόνια οικονομικών μεταρρυθμίσεων που επιβάλλονται από την τρόικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ