Οι γυναίκες κατέκτησαν και το Παρίσι -Η Ανν Ινταλγκό έσπασε το ανδρικό κατεστημένο στη δημαρχία - iefimerida.gr

Οι γυναίκες κατέκτησαν και το Παρίσι -Η Ανν Ινταλγκό έσπασε το ανδρικό κατεστημένο στη δημαρχία

Οι γυναίκες κατέκτησαν και το Παρίσι -Η Ανν Ινταλγκό έσπασε το ανδρικό κατεστημέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά, μία γυναίκα θα αναλάβει τις τύχες του Παρισιού. Η Ανν Ινταλγκό εκλέχθηκε δήμαρχος της πόλης του φωτός, σπάζοντας το ανδρικό κατεστημένο στη γαλλική πρωτεύουσα σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη θέση.

Η 54χρονη, ισπανικής καταγωγής, ήταν μία... παρηγοριά για τον Φρανσουά Ολάντ σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, παίρνοντας το 54,5% στο δεύτερο γύρο στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, μπήκε σε ένα ιδιαίτερα ολιγομελές «κλαμπ»: σε αυτό των γυναικών που κάθονται στη θέση του δημάρχου στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Ηδη, «μέλη» του είναι η Ανα Μποτέγια, δήμαρχος της Μαδρίτης, η Πατρίσια ντε Λιλ στο Κέιπ Τάουν και η Καρολίνα Τόχα στο Σαντιάγο της Χιλής.

Γεννημένη στην Ισπανία, η Ινταλγκό, μετακόμισε με τους γονείς της στη Γαλλία και μεγάλωσε στη Λυών. Εχει εργαστεί ως σύμβουλος υπουργού Εργασίας και τα τελευταία χρόνια άρχισε η ανοδική της πορεία στο κόμμα των Σοσιαλιστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ