Σκάνδαλα,υποκλοπές,απαγορεύσεις, αλλά ο Ερντογάν παραμένει κραταιός -Θρίαμβο στις εκλογές δείχνουν τα αποτελέσματα - iefimerida.gr

Σκάνδαλα,υποκλοπές,απαγορεύσεις, αλλά ο Ερντογάν παραμένει κραταιός -Θρίαμβο στις εκλογές δείχνουν τα αποτελέσματα

Σκάνδαλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη νίκη του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, ενώ δεν αποκλείεται τα ποσοστά του στο σύνολο της διαπραγμάτευσης να ανέβουν στο επίπεδο εκείνων που είχε λάβει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 49% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 27,9% και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13%. Τα ποσοστά αυτά αφορούν τα νομαρχιακά συμβούλια, όπου οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα και ως εκ τούτου το ποσοστό θεωρείται ισάξιο με αυτό των βουλευτικών εκλογών.

Η σύγχυση ουσιαστικά οφείλεται στη διαφορά που παρατηρείται ως προς τα αποτελέσματα από τις μεγάλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα. Στον τρίτο μεγαλύτερο νομό, τη Σμύρνη είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι κερδίζει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, όπως αναμενόταν.

Στην Κωνσταντινούπολη όπου υπάρχουν 9,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι επί συνόλου 52 εκατομμυρίων, τα αποτελέσματα που μεταδίδονται εμφανίζουν τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος πρώτο με ποσοστό 50% και ακολουθεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος με 37%. Ωστόσο μεταδίδονται και αποτελέσματα που δείχνουν μικρότερη διαφορά. Στην Άγκυρα τα πράγματα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα, αφού προηγείται μεν ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, αλλά με μικρότερη διαφορά.

Σημειώνεται ότι η θερινή ώρα θα αρχίσει να ισχύει στην Τουρκία τα μεσάνυχτα, καθώς η χώρα αποφάσισε να μην αλλάξει την ώρα σήμερα ώστε να μην χαθεί χρόνος (!) για τους πολίτες που επιθυμούν να ψηφίσουν.

Οι δημοτικές εκλογές, πάντως, βάφτηκαν κυριολεκτικά με αίμα καθώς σημειώθηκαν βίαια επεισόδια σε ανατολικές περιοχές της χώρας που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ ανθρώπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ