Γκρίνια στη ΔΗΜΑΡ για το «Οχι» Κουβέλη στο πολυνομοσχέδιο –Θα απέχουν από την ψηφοφορία Οικονόμου και Ψαριανός; - iefimerida.gr

Γκρίνια στη ΔΗΜΑΡ για το «Οχι» Κουβέλη στο πολυνομοσχέδιο –Θα απέχουν από την ψηφοφορία Οικονόμου και Ψαριανός;

Γκρίνια στη ΔΗΜΑΡ για το «Οχι» Κουβέλη στο πολυνομοσχέδιο –Θα απέχουν από την ψη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμικές δονήσεις ταράζουν το εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αφορμή την δημόσια ανακοίνωση του Φώτη Κουβέλη από τη Θεσσαλονίκη ότι θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.


Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ηχηρές ήταν οι απουσίες του Σπύρου Λυκούδη καθώς και του Γρηγόρη Ψαριανού, ενώ και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Οικονόμου διαφώνησε με την εισήγηση του Προέδρου να καταψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και πρότεινε οι βουλευτές να ψηφίσουν «παρών».

Ο κ. Οικονόμου στην συνεδρίαση έθεσε θέμα στρατηγικής καθώς υποστήριξε ότι η ταύτιση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις ψηφοφορίες οδηγεί το κόμμα στην αγκαλιά της Κουμουνδούρου.

Σημειωτέον δε, ότι και ο Σπύρος Λυκούδης είχε προ ημερών εκφράσει τη δυσφορία του για την απουσία των συλλογικών οργάνων , λέγοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα η κοινοβουλευτική ομάδα, για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα.

«Να συνεδριάσουν τα όργανα για το αυτονόητο;» ήταν η απάντηση που έδωσε στο iefimerida.gr κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, το οποίο και πρόσκειται στον πυρήνα της ηγεσίας, εξηγώντας ότι το πολυνομοσχέδιο είναι τόσο βαρύ, που δεν τίθεται θέμα να μην το καταψήφιζε η ΔΗΜΑΡ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σπύρος Λυκούδης αναμένεται να καταψηφίσει όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Γιάννης Πανούσης.

Ερωτηματικό υπάρχει για την τελική στάση που θα κρατήσει ο Γρηγόρης Ψαριανός όπου δεν αποκλείεται να ακολουθήσει την πρακτική του Βασίλη Οικονόμου απέχοντας από την διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ