5 μίνι σειρές που αξίζει να ανακαλύψετε - iefimerida.gr

5 μίνι σειρές που αξίζει να ανακαλύψετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μερικές προτάσεις για τα βράδια της άνοιξης που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να βγείτε απ' το σπίτι.

Mildred Pierce

5 μίνι σειρές που αξίζει να ανακαλύψετε | iefimerida.gr 0

Η προσπάθεια μιας διαζευγμένης μητέρας να επιβιώσει και να στήσει τη δική της επιχείρηση στην Καλιφόρνια του 1931, που είναι βουτηγμένη στην ύφεση μετά το Κραχ. Σκηνοθετεί ο μέγας Τοντ Χέινς («I’m not there», «Velvet Goldmine», «Safe»), πρωταγωνιστούν η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Γκάι Πιρς, ενώ το ρόλο της κόρης της Μίλντρεντ έχει η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ. Η σειρά του HBO που παίζεται αυτήν τη σεζόν βασίζεται σε μια ταινία του 1945 με πρωταγωνίστρια την τρομερή Τζόαν Κρόφορντ.

http://www.imdb.com/title/tt1492030/

Downton Abbey

5 μίνι σειρές που αξίζει να ανακαλύψετε | iefimerida.gr 1

Λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, παρακολουθούμε τη ζωή της αριστοκρατικής οικογένειας Κρόλι αλλά και αυτή των υπηρετών της, στην Αγγλία μιας εποχής που οι ταξικές διαφορές καθόριζαν τα πάντα. Εκπληκτική βρετανική παραγωγή, με εξαιρετικές ερμηνείες, που δεν θέλαμε να τελειώσει και μας άφησε να περιμένουμε τον δεύτερο κύκλο που γυρίζεται τώρα.

http://www.imdb.com/title/tt1606375/

The Pacific

5 μίνι σειρές που αξίζει να ανακαλύψετε | iefimerida.gr 2

Οι δημιουργοί του «Band of brothers» διηγούνται τις ιστορίες τριών Αμερικανών πεζοναυτών κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας στον Ειρηνικό στον Β΄ Παγκόσμιο. Στη λίστα των παραγωγών βρίσκουμε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον Ελληνοαμερικανό συγγραφέα Τζορτζ Πελεκάνος (συν-σεναριογράφο του «The wire») και τον Τομ Χανκς.

http://www.imdb.com/title/tt0374463/

The pillars of the earth

5 μίνι σειρές που αξίζει να ανακαλύψετε | iefimerida.gr 3

Βασισμένη στο μπεστ-σέλερ του Ουαλλού συγγραφέα Κεν Φόλετ «Οι στυλοβάτες της γης» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Bell), η σειρά παρακολουθεί τις περιπέτειες μιας μικρής πόλης στη μεσαιωνική Αγγλία, ενώ χτίζεται ένας μεγαλόπρεπος καθεδρικός ναός και οι θρησκευτικό-πολιτικές και ερωτικές ίντριγκες καθορίζουν τη μοίρα των ανθρώπων της.

http://www.imdb.com/title/tt1453159/

Wallander

5 μίνι σειρές που αξίζει να ανακαλύψετε | iefimerida.gr 4

Ο επιθεωρητής Βαλάντερ εργάζεται στη σουηδική αστυνομία όπου εξιχνιάζει τον ένα φριχτό φόνο μετά τον άλλο. Αν έχετε λίγη υπομονή για τον κάπως αργό ρυθμό (είναι παραγωγή του BBC), η απίστευτα συγκρατημένη ερμηνεία από έναν εξαιρετικό Κένεθ Μπράνα (προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα), η σκηνοθεσία και η σκανδιναβική μαεστρία στο crime fiction σίγουρα θα σας αποζημιώσουν.

http://www.imdb.com/title/tt1178618/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ