Ο Πούτιν άρχισε τις υποσχέσεις στην Κριμαία: Θα διπλασιάσει τους μισθούς και θα στείλει βοήθεια 10,7 δισ. ρούβλια - iefimerida.gr

Ο Πούτιν άρχισε τις υποσχέσεις στην Κριμαία: Θα διπλασιάσει τους μισθούς και θα στείλει βοήθεια 10,7 δισ. ρούβλια

Ο Πούτιν άρχισε τις υποσχέσεις στην Κριμαία: Θα διπλασιάσει τους μισθούς και θα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πακέτο στήριξης της οικονομίας της Κριμαίας ενέκρινε η κυβέρνηση της Ρωσίας έχοντας ως στόχο να βοηθήσει την οικονομία της χερσονήσου αλλά και να εδραιώσει τον έλεγχό της στην περιοχή.
Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χορηγήσει μια ένεση ρευστότητας ύψους 10,7 δισεκατομμυρίων ρουβλιών (218 εκατομμυρίων ευρώ) στον προϋπολογισμό της Κριμαίας και θα χορηγήσει επιπλέον 2,4 δισεκατομμύρια ρούβλια στην Σεβαστούπολη, που θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ωστόσο η Κριμαία θα αντλήσει κεφάλαια από τα κρατικά ταμεία της Ρωσίας σε μια συγκυρία που η οικονομία της ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα. Η περιοχή έχει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 55 δισεκατ. ρουβλιών, το οποίο η Μόσχα σχεδιάζει να καλύψει τα επόμενα χρόνια με κεφάλαια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
Η Ρωσία επίσης υποσχέθηκε να αυξήσει τους μισθούς του δημοσίου τομέα της Κριμαίας και τις συντάξεις στα επίπεδα της Ρωσίας – κάτι που σημαίνει ότι θα τους διπλασιάσει.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's έχει υπολογίσει ότι η Μόσχα θα χρειαστεί να καταβάλει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο μόνο για να καταφέρει να φέρει το κατά κεφαλήν εισόδημα της Κριμαίας στα ίδια επίπεδα με εκείνα στις φτωχότερες περιοχές της Ρωσίας.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ρωσική οικονομία των 2,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μπορεί να αντεπεξέλθει στο να χορηγήσει βοήθεια στην περιοχή, ωστόσο θα υπάρξουν άλλες σοβαρές επιπτώσεις εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οικονομία Πούτιν ενίσχυση ΚΡΙΜΑΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ