Πρώτος γκέι γάμος στη Βρετανία μόλις σημάνουν μεσάνυχτα –Δύο άντρες παντρεύονται μετά από 17 χρόνια σχέσης - iefimerida.gr

Πρώτος γκέι γάμος στη Βρετανία μόλις σημάνουν μεσάνυχτα –Δύο άντρες παντρεύονται μετά από 17 χρόνια σχέσης

Πρώτος γκέι γάμος στη  Βρετανία μόλις σημάνουν μεσάνυχτα –Δύο άντρες παντρεύοντα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πίτερ Μακ Γκρέιθ και ο Ντέιβιντ Καμπρέζα θα είναι οι πρώτοι που θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στη Μεγάλη Βρετανία, εγκαινιάζοντας το νόμο για τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Το ζευγάρι, που διατηρεί σχέση επί 17 χρόνια, δηλώνει ενθουσιασμένο, καθώς αδημονούσε να επισημοποιήσει τη σχέση του αμέσως μόλις το επέτρεπε η νομοθεσία.

«H εξάλειψη των διακρίσεων ανάμεσα στις σχέσεις των γκέι και των στρέιτς είναι σημάδι εμφανούς κοινωνικής προόδου στη Βρετανία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πίτερ Μακ Γκρέιθ.

Πρώτος γκέι γάμος στη  Βρετανία μόλις σημάνουν μεσάνυχτα –Δύο άντρες παντρεύονται μετά από 17 χρόνια σχέσης | iefimerida.gr 0

Ο «ιστορικός» νόμος για τους γάμους ομοφυλοφίλων πέρασε τον περασμένο Ιούλιο -παρά τις ενστάσεις της Εκκλησίας και μελών του κόμματος των Συντηρητικών- και τίθεται σε ισχύ από αύριο, ύστερα από μακροχρόνιες μάχες που έδωσαν οι υπέρμαχοι του θεσμού.

Μέχρι σήμερα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια της Βρετανίας μπορούσαν απλά να συνάψουν «σύμφωνο συμβίωσης », το οποίο τούς παρέχει τα ίδια δικαιώματα με το γάμο, από το 2005.

Αν και 7 στους 10 Βρετανούς, πάντως, λέει ότι συμφωνεί με τους γάμους των γκέι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του BBC, ένας στους 5 απαντά ότι δεν θα πήγαινε καλεσμένος σε τέτοιο γάμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ