Νέες μεγάλες απώλειες σε Ουόλ Στριτ και δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια - iefimerida.gr

Νέες μεγάλες απώλειες σε Ουόλ Στριτ και δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλη πτώση ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συνεδριάσεις στα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των φημών ότι θα επιδεινωθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, κάτι που έπληξε πρωτίστως τις τραπεζικές μετοχές.

Γύρω στην ώρα κλεισίματος (18:00 Ελλάδας) ο FTSE100 στο Λονδίνο έχανε 2,72%, ο CAC40 στο Παρίσι 5,03%, ο DAX30 στη Φρανκφούρτη 4,31%, το ισπανικό χρηματιστήριο έχανε 4,60%, το ιταλικό 5,40%, πριν κλείσει με πτώση 6,5%.

Με πτώση έκλεισε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κυρίως εξαιτίας της πτώσης του τραπεζικού τομέα και των φόβων για την οικονομία.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έπεσε 4,63% και έκλεισε στις 10.719,48 μονάδες έχοντας χάσει 520,29 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έπεσε στις 2.381,05 μονάδες, μειωμένος κατά 101,47 μονάδες ή 4,09%.

Τέλος, ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.120,72 μονάδες, με πτώση 51,81 μονάδων ή 4,42%%.

Αναλυτές διαβλέπουν ότι θα καθυστερήσει η ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων, λόγω του φόβου μεγάλης μερίδας επενδυτών επειδή ιδιωτικές τράπεζες έχουν εμπλακεί στο νέο δανεισμό της Ελλάδας.

"Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, έρχονται να προστεθούν οι πιο τρελές φήμες", έλεγαν σήμερα Γάλλοι χρηματιστηριακοί αναλυτές υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους. "Οι αβεβαιότητες θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες" όπως, άλλωστε, αφήνει σαφώς να εννοηθεί το χθεσινό ανακοινωθέν της Επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed.

Γενικώς, σε 48 ώρες, στις 5 και 8 Αυγούστου, "έκαναν φτερά" 900 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ουόλ Στριτ και τα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Παρατηρείται και πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με τη σημερινή ισοτιμία να φθάνει στο 1,4183 δολάριο το ευρώ.

Το ελβετικό φράγκο ανατιμάται έναντι του ευρώ--στο 1,0329 ελβετικό φράγκο/ευρώ.

Η ουγκιά του χρυσού σήμερα στο Παρίσι ξεπέρασε τα 1.800 δολάρια για λίγο, θέτοντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, πριν υποχωρήσει στα 1.796,86 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ