Η Volvo είχε κέρδη το 2013 και είναι αισιόδοξη για το μέλλον - iefimerida.gr

Η Volvo είχε κέρδη το 2013 και είναι αισιόδοξη για το μέλλον

Η Volvo είχε κέρδη το 2013 και είναι αισιόδοξη για το μέλλον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιτυχία έκλεισε το προηγούμενο οικονομικό έτος για τη Volvo, μιας και πέτυχε κέρδη ύψους περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ, ανατρέποντας πλήρως την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί το 2012, όταν και είχε σημειώσει ζημιές κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η αλλαγή στα οικονομικά δεδομένα της σουηδικής εταιρείας οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση των πωλήσεών της κατά 45% στην Κίνα, όπου πέρα από τα άλλα μοντέλα της σημαντική επιτυχία σημειώνει και η επιμηκυμένη έκδοση του S60 που παρουσιάστηκε προς τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Αντίθετα στις ΗΠΑ, που είναι μια παραδοσιακή αγορά για τη Volvo, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 10%. Αν μάλιστα τις συγκρίνει κανείς με αυτές πριν από μια δεκαετία είναι περίπου στο μισό.

Η σουηδική εταιρεία πάντως πιστεύουν πως τα νέα τους μοντέλα που θα βασίζονται σε καινούργιο μεταβλητό πλαίσιο και θα χρησιμοποιούν τη νέα γενιά κινητήρων Drive-E θα διαφοροποιήσουν υπέρ τους την κατάσταση και στις ΗΠΑ. Πρώτο και καλύτερο θα είναι το XC90, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εταιρεία αυτοκίνητο κέρδη Volvo
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ