Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους κι όχι τις εισαγωγές γάλακτος - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους κι όχι τις εισαγωγές γάλακτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την Ηπειρο, όπου συνέχισε την περιοδεία του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στο ζήτημα του γάλακτος που προκαλεί αναταράξεις σε κοινωνία και κυβέρνηση, υποστήριξε αφενός πως το πρόβλημα δεν προήλθε από την Τρόικα, αλλά από βιομηχανίες που απαιτούσαν αυτή την αναστάτωση. Μάλιστα, τόνισε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους κι όχι τις εισαγωγές γάλακτος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το φρέσκο γάλα δεν μπορεί να έχει διάρκεια ζωής πάνω από 5 ημέρες.

«Τα πράγματα είναι απλά, εάν ακούς αυτούς που πρέπει. Εάν ακούς δηλαδή τους επιστήμονες και τους κτηνοτρόφους. Τους ανθρώπους που παράγουν το γάλα. Η πρότασή μας, συζητώντας και με τους κτηνοτρόφους, είναι συγκεκριμένη. Θα πρέπει στη συσκευασία του γάλακτος, η κάθε μποτίλια, το κάθε χάρτινο κουτί να λέει εάν το γάλα είναι ελληνικό ή όχι» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την άποψη ότι στην Ελλάδα το φρέσκο γάλα δεν μπορεί να έχει διάρκεια ζωής πάνω από 5 ημέρες και ότι το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας, που δεν είναι φρέσκο γάλα, που δεν είναι γάλα που έχει όλα τα καλά συστατικά του γάλακτος, γιατί, για να συντηρηθεί, έχει γίνει μια χημική επεξεργασία, θα έχει διάρκεια ζωής 30 - 35 μέρες, όσες λέει η επιστήμη. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι την εκτίμηση του ότι αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν προήλθε από την Τρόικα.

«Υπήρχαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι, κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες; Κάποιοι άλλες βιομηχανίες που απαιτούσαν αυτή την αναστάτωση σε σχέση με το γάλα. Που πίστευαν ότι θα έπρεπε να πάνε σ' ένα περιβάλλον που θα τους βολεύει περισσότερο. Νομίζω ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Και πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους, δεν έχει ανάγκη τις εισαγωγές. Η πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα, αυτή τη στιγμή, είναι να παράγουμε δικά μας προϊόντα» δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ