Citigroup: Θέμα χρόνου η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές -Σε ύφεση και το 2014, ανάπτυξη 0,8% το 2015 - iefimerida.gr

Citigroup: Θέμα χρόνου η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές -Σε ύφεση και το 2014, ανάπτυξη 0,8% το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η Citigroup, εκτιμώντας πως είναι θέμα χρόνου η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Παράλληλα χαιρετίζει την επάνοδο των ελληνικών τραπεζών στις αγορές.

Για να στηρίξει την εκτίμησή της αυτή η επενδυτική τράπεζα επικαλείται τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές, πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές. Ωστόσο, ενώ στην έκθεσή της την περασμένη εβδομάδα μιλούσε για επιστροφή στις αγορές ακόμη και τον Απρίλιο, αυτή τη φορά απέφυγε να προβεί σε συγκεκριμένη εκτίμηση.

Κατά τη Citigroup η επάνοδος στις αγορές θα συνοδευθεί και από αναβάθμιση του outlook της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης.

Από την άλλη όμως η αμερικανική τράπεζα επιμένει στην εκτίμησή της ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε ύφεση το 2014. Πιο συγκεκριμένα προβλέπει ύφεση - 0,9% το 2014 (έναντι πρότερης εκτίμησης για ύφεση -1%) και ανάπτυξη +0,8% το 2015 (έναντι πρότερης εκτίμησης για ανάπτυξη +0,4%).

Επαναλαμβάνει τέλος την πάγια θέση της ότι χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους, κάτι όμως που όπως εκτιμά, δεν πρόκειται να συμβεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ