Δημοσιογράφος στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας γιατί αστειεύτηκε με τον Πούτιν [εικόνα] - iefimerida.gr

Δημοσιογράφος στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας γιατί αστειεύτηκε με τον Πούτιν [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος ενός δημοσιογράφου ο οποίος, αστειευόμενος, κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή του για να προστατεύσουν τον ντόπιο πληθυσμό από τους διεφθαρμένους αξιωματούχους.


Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βόλογκντα, μιας περιοχής που απέχει 500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα σε βάρος του Ρόμαν Ρομανένκο, αρχισυντάκτη μιας τοπικής εφημερίδας.
Όπως διευκρίνισε η Οξάνα Βινογκράντοβα, η έρευνα διεξάγεται κατόπιν αιτήματος του κυβερνήτη της περιοχής, Ολέγκ Κουβτσινίκοφ.
Στις αρχές Μαρτίου, μετά την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, ο Ρομανένκο ανάρτησε το μήνυμά του στον «τοίχο» του στο Facebook. Πρόσθετε μάλιστα, σε ειρωνικό ύφος, ότι το Κρεμλίνο δεν πρόκειται να υποστεί διεθνείς κυρώσεις εάν βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων του Βόλογκντα.
«Είναι σαν να προσπαθώ να εξηγήσω ένα ανέκδοτο σε κάποιον που δεν έχει αίσθηση του χιούμορ» δήλωσε ο Ρομανένκο στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι έδωσε κατάθεση στον ανακριτή την Δευτέρα. «Παρατηρώ ότι η ατμόσφαιρα έχει χαλάσει στη Ρωσία. Μου θυμίζει την εποχή της νεότητας των γονιών μου» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εποχή της πρώην ΕΣΣΔ.
Η «έκκληση» του Ρομανένκο προς τον πρόεδρο Πούτιν, εξ ονόματος των κατοίκων του Βόλογκντα, αναδημοσιεύτηκε σε πολλούς ρωσικούς ιστοτόπους και σε μια από τις κυριότερες αντιπολιτευόμενες εφημερίδες, τη Νόβαγια Γκαζέτα.

Δημοσιογράφος στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας γιατί αστειεύτηκε με τον Πούτιν [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ