Ρολά κατεβάζουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα -Ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι στην Αθήνα - iefimerida.gr

Ρολά κατεβάζουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα -Ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρολά κατεβάζουν από σήμερα οι φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που επιφέρει, ιδίως στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα φαρμακεία της Αθήνας θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 14:30, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και η απεργία θα αρχίσει αμέσως μετά, οπότε θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι σχέσεις φαρμακοποιών-κυβέρνησης βρίσκεται στα άκρα, μετά την απόφαση να εισαχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης διατάξεις που αφορούν το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.

Μιλώντας με σκληρή γλώσσα ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης έκανε λόγο για «πρωτοφανή κοροϊδία της κυβέρνησης που αιφνιδιαστικά και με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταια στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την Τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο». Παράλληλα, ανέφερε ότι προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ