Κληρώνει για το Ελληνικό -Λήγει η διορία για τη βελτιωμένη προσφορά από τη Lamda - iefimerida.gr

Κληρώνει για το Ελληνικό -Λήγει η διορία για τη βελτιωμένη προσφορά από τη Lamda

Κληρώνει για το Ελληνικό -Λήγει η διορία για τη βελτιωμένη προσφορά από τη Lamda
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 14.30 το μεσημέρι εκπνέει η διορία που έχει δώσει το ΤΑΙΠΕΔ στην κοινοπραξία που συγκροτούν οι Lamda Development, Al Maabar, Fosun Group και ευρωπαϊκά κεφάλαια, για να καταθέσει την βελτιωμένη οικονομική προσφορά της.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από τον μοναδικό υποψήφιο να αυξήσει το οικονομικό τίμημα που προσφέρει για την απόκτηση του 100% των μετοχών της «Ελληνικόν Α.Ε.», καθώς η προσφορά θεωρήθηκε χαμηλή σε σχέση με την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή.

Η νέα προσφορά θα αξιολογηθεί με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ HappoldConsulting και των χρηματοοικονομικών συμβούλων του Ταμείου, Citigroup και Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του, θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη προτιμητέου επενδυτή.

Την περασμένη Κυριακή κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, με αφορμή δημοσιεύματα περί αποτίμησης του Ελληνικού στα 1,239 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2013, ανέφεραν ότι «το νούμερο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» διότι αφορούσε εκτίμηση που είχε γίνει με παλαιότερους όρους που δεν ισχύον πλέον, ενώ «έγκυρη αποτίμηση της αξίας μπορεί να γίνει μόνο βάσει των δεδομένων και των όρων που συμπεριλαμβάνονται στην τελική σύμβαση πώλησης της «"Ελληνικόν Α.Ε.", η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ