Τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ ζητάει το Κίεβο από το ΔΝΤ -Εν αναμονή της έγκρισης των δανειστών - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ ζητάει το Κίεβο από το ΔΝΤ -Εν αναμονή της έγκρισης των δανειστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δάνειο ύψους τουλάχιστον 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ζητεί το Κίεβο από το ΔΝΤ ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντρ Σλάπακ.

Το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 δισ. δολάρια, εκτίμησε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν τα τελευταία εμπόδια για τη δανειακή συμφωνία.

Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Κίεβο ολοκληρώθηκε και πλέον, όπως διευκρίνισε ο Ουκρανός υπουργός, το Ταμείο πρέπει να λάβει την έγκριση των πιθανών δανειστών προτού να δεσμευτεί για τη χορήγηση κάποιου ποσού.

Μεταξύ άλλων η Ουκρανία οφείλει 16 δισ. δολάρια στη Ρωσία ενώ η νέα κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα χρειαστεί συνολικά περίπου 35 δισ. για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών, η ουκρανική οικονομία -μετά τη μηδενική ανάπτυξη πέρυσι- αναμένεται το τρέχον έτος να συρρικνωθεί περαιτέρω, κατά 3%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βοήθεια ΔΝΤ δάνειο ΟΥΚΡΑΝΙΑ 15 δισ ευρώ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ