Στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης δεν τους έφθανε η αγριότητα με τον Μάριους - Σκότωσαν τέσσερα λιοντάρια λόγω έλλειψης χώρου! - iefimerida.gr

Στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης δεν τους έφθανε η αγριότητα με τον Μάριους - Σκότωσαν τέσσερα λιοντάρια λόγω έλλειψης χώρου!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης «ξαναχτυπούν» καθώς μετά την απίστευτης αγριότητας εκτέλεση του Μάριους, μιας αρσενικής καμηλοπάρδαλης ηλικίας μόλις 18 μηνών, και τον διαμελισμό του ζώου μπροστά στα μάτια των επισκεπτών (μεταξύ των οποίων και παιδιά), τώρα ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τέσσερα λιοντάρια - ανάμεσά τους δύο λιονταράκια μόλις 10 μηνών.

«Λόγω της φυσικής συμπεριφοράς των λιονταριών, ο ζωολογικός κήπος αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία στα δύο ηλικιωμένα λιοντάρα και σε δύο λιονταράκια που δεν ήταν αρκετά μεγάλα για να τα βγάλουν πέρα μόνα τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου, υποστηρίζοντας ότι τα λιονταράκια θα σκοτώνονταν έτσι κι αλλιώς από το νέο αρσενικό μόλις του δινόταν η ευκαιρία.

Τα λιοντάρια θανατώθηκαν την Δευτέρα καθώς ο ζωολογικός κήπος δεν βρήκε κάποιο νέο σπίτι για αυτά, εξήγησε εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου. Σε αντίθεση με τον Μάριους, αυτή τη φορά πάντως η εκτέλεσή τους δεν έγινε παρουσία κοινού.

Σε μερικές ημέρες το νέο αρσενικό λιοντάρι του κήπου θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τις δυο λιονταρίνες που γεννήθηκαν το 2012 και σήμερα είναι πλέον σε ηλικία αναπαραγωγής.

Τον περασμένο μήνα ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου Μπενγκ Χολστ δέχτηκε απειλές για τη ζωή του μετά την απόφαση του να θανατωθεί μία καμηλοπάρδαλη, ηλικίας 18 μηνών, να τεμαχιστεί και να δοθεί ως τροφή στα λιοντάρια, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σοκ σε χιλιάδες φιλόζωους σε όλον τον κόσμο, ωστόσο ο ζωολογικός κήπος στον ιστότοπό του εξήγησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να σκοτώσει τον Μάριους πριν ενηλικιωθεί γιατί, με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων θα πρέπει να αποφεύγεται η ενδογαμία μεταξύ καμηλοπαρδάλεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ