Αγάπη μου, συρρίκνωσα την εντολή -Ο Ομπάμα έπεσε με τα μούτρα πάνω στο Obamacare - iefimerida.gr

Αγάπη μου, συρρίκνωσα την εντολή -Ο Ομπάμα έπεσε με τα μούτρα πάνω στο Obamacare

Αγάπη μου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πολυσυζητημένο Obamacare ακόμη δέχεται αυστηρή κριτική. Και ιδιαίτερα κάποιες από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την υγεία στις ΗΠΑ, που τόσο προέβαλλε ο Μπαράκ Ομπάμα, προκαλούν ειρωνικά σχόλια.

Οπως η ατομική εντολή που εξαιρεί κάποιους από την υποχρεωτική ασφάλιση στο Obamacare, το οποίο καυτηριάζει με ένα εμπνευσμένο σχόλιο το politico.com. Με το μεγεθυντικό φακό στο χέρι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η Καθλίν Σεμπέλιους, γραμματέας του υπουργείου Υγείας, προσπαθούν να διακρίνουν την ατομική εντολή που... συρρίκνωσαν, όπως γράφει το σκίτσο.

Πρόκειται για αναφορά σε εκείνους που θα μπορούσαν να εξαιρεθούν επειδή για παράδειγμα έχουν κάνει αίτηση για πτώχευση τους τελευταίους έξι μήνες, έπεσαν θύμα οικογενειακής βίας ή αδυνατούν να καλύψουν ιατρικούς λογαριασμούς των τελευταίων δύο ετών. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ατομική εντολή, θα μπορούσαν να μείνουν εκτός Obamacare χωρίς πρόστιμο, αν και όπως επισημαίνει το δημοσίευμα υπάρχουν πολλά «παραθυράκια» και η σχετική ρύθμιση είναι γεμάτη εξαιρέσεις και αυστηρές προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ