Πειραιώς και Alpha ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου -Μεγάλο το ενδιαφέρον από το εξωτερικό - iefimerida.gr

Πειραιώς και Alpha ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου -Μεγάλο το ενδιαφέρον από το εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κύβος ερρίφθη και πλέον είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για Αlpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς. Η μεν Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών (book-building process) για επενδυτές εκτός Ελλάδας, ενώ η Alpha Bank ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πλήρους εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών. Στις 28 Μαρτίου πραγματοποιούνται οι Γενικές Συνελεύσεις των δυο τραπεζών.

Αναλυτικά, η Tράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε «την έναρξη διαδικασίας για το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για επενδυτές εκτός Ελλάδας. To ΔΣ της τράπεζας θα αναζητήσει έγκριση από την Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου με θέμα την ΑΜΚ έως 1,75 δισ. Η ΓΣ θα αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα και τους συγκεκριμένους όρους της ΑΜΚ. Επιπλέον η τράπεζα θα απευθύνει πρόσκληση και στους επενδυτές εντός Ελλάδας να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ».

Aπό την πλευρά της η Alpha Bank γνωστοποίησε σήμερα «τη διεξαγωγή πλήρους εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της, που θα λάβει χώρα με κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως, με στόχο την άντληση ποσού 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «τα κεφάλαια από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τραπέζης με υψηλής ποιότητος εποπτικά κεφάλαια, η οποία θα διευκολύνει την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 940 εκατομμυρίων ευρώ. Η προσφορά θα γίνει προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος. Η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών της Τραπέζης, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, που άπαντα πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου 2014».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών και αναλυτών, το ενδιαφέρον απο το εξωτερικό φέρεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές έκδοσης των νέων μετοχών της Alpha και της Πειραιώς θα ενέχουν πιθανότατα μικρότερο discount από τα επίπεδα του 15% με 20% που αρχικά είχαν υπολογίσει οι επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε με εξαιρετική επιτυχία την έκδοση τριετούς ομολόγου κύριου χρέους ποσού 500 εκατ. ευρώ. Το βιβλίο προσφορών, που παρέμεινε ανοικτό για λίγες ώρες, συγκέντρωσε συνολικό ενδιαφέρον που ξεπέρασε τα 3 δισ ευρώ (υπερκάλυψη 6 φορές). Συμμετείχαν 240 θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 25 χώρες, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που είχε η έκδοση στο διεθνές επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ