Διδάσκοντας «ελληνικά της επιβίωσης» σε κυνηγημένους αλλοδαπούς που ψάχνουν τη μοίρα τους στην Αθήνα - iefimerida.gr

Διδάσκοντας «ελληνικά της επιβίωσης» σε κυνηγημένους αλλοδαπούς που ψάχνουν τη μοίρα τους στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εικόνα μιας χώρας που, χαμένη στη δίνη της οικονομικής κρίσης, τα βάζει με τους μετανάστες, που στέλνει στη Βουλή τους... διώκτες τους, τη Χρυσή Αυγή, προφανώς είναι λανθασμένη. Η εικόνα αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική. Απόδειξη, η «Πυξίδα», το πρόγραμμα της ΜΚΟ Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες που έχει αναλάβει το κομμάτι της ένταξης των ανθρώπων που προσφεύγουν στη χώρα μας.

Πέρα από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τη βοήθεια που παρέχει σε κάθε ζήτημα που μπορεί να προκύψει κατά την προσπάθεια ενός ανθρώπου σε μια ξένη χώρα, (π.χ. η συμπλήρωση ενός βιογραφικού, η εγγραφή ενός παιδιού στο σχολείο, η επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο, η συνεννόηση με τον κάποιον εργοδότη), η Πυξίδα βοηθά τους μετανάστες και στο κομμάτι που αφορά το πιο απλό, αλλά και συγχρόνως πιο σύνθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν: Αυτό της συνεννόησης. Πώς λύνει το πρόβλημα; Μέσω του διδασκαλείου ελληνικών το οποίο μάλιστα είναι πολύ δημοφιλές, αφού όπως σημειώνει το Popaganda.gr υπάρχουν ήδη εννιά τμήματα ελληνικών σε καθένα από τα οποία συμμετέχουν 10 άτομα.

Δείτε τι λένε οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι άνθρωποι που διδάσκουν στους μετανάστες ελληνικά για την εμπειρία τους αυτή στο Popaganda.gr .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ