Εφοδος των Ρώσων σε ουκρανική αεροπορική βάση στην Κριμαία [εικόνες] - iefimerida.gr

Εφοδος των Ρώσων σε ουκρανική αεροπορική βάση στην Κριμαία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρωσικά στρατεύματα περικύκλωσαν αεροπορική βάση των Ουκρανών στην Κριμαία και αφού εξέπνευσε το τελεσίγραφο που έδωσαν στους Ουκρανούς στρατιώτες να παραδοθούν, εισέβαλαν με τεθωρακισμένα στο περιβάλλοντα χώρο.

Με ριπές αυτόματων όπλων και συνεχείς εκκλήσεις προς τους Ουκρανούς στρατιώτες να αποχωρήσουν χωρίς αντίσταση, οι Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν μέσα σε λίγα λεπτά την αεροπορική βάση του Μπελμπέκ, κοντά στην Σεβαστούπολη -μία από τις τελευταίες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που παρέμενε υπό τον ουκρανικό έλεγχο. Επικαλούμενο τον διοικητή της βάσης, το Reuters μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε τουλάχιστον ένας Ουκρανός στρατιώτης

«Τα ρωσικά στρατεύματα στο αεροδρόμιό μας μάς έδωσαν μία ώρα για να παραδοθούμε διαφορετικά θα ξεκινήσουν έφοδο. Δεν πάμε πουθενά, ας δούμε τι θα είναι αυτή η έφοδος», είχε δηλώσει νωρίτερα ο διοικητής της βάσης Όλεγκ Ποντοβάλοφ και λίγη ώρα μετά έλαβε την απάντησή του.

Όπως έκανε γνωστο ο ίδιος ο διοικητής, θα μεταφερόταν από τις ρωσικές δυνάμεις «σε άγνωστη τοποθεσία για συνομιλίες». Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι θα επιστρέψει με ασφάλεια από τις συνομιλίες, απάντησε: «Αυτό μένει να αποδειχτεί. Προς το παρόν, μεταφέρουμε όλα τα όπλα μας στην αποθήκη της βάσης».

Προηγουμένως περίπου 200 φιλορώσοι εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση Νοβοφεντόριβκα. Το πλήθος εισέβαλε στη βάση και άρχισε να σπάει τα παράθυρα, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο χώρο επιχείρησαν να αντιδράσουν με ρίψεις καπνογόνων στους εισβολείς.

Ηδη το υπουργείο Άμυνας στη Μοσχα ανακοίνωσε ότι η ρωσική σημαία υψώθηκε σε 147 στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία καθώς και σε 54 από τα 67 πλοία του ουκρανικού στόλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο λιγότεροι από 2.000 εκ των τουλάχιστον 18.000 Ουκρανών στρατιωτών στην Κριμαία επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χερσόνησο.

Εφοδος των Ρώσων σε ουκρανική αεροπορική βάση στην Κριμαία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εφοδος των Ρώσων σε ουκρανική αεροπορική βάση στην Κριμαία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εφοδος των Ρώσων σε ουκρανική αεροπορική βάση στην Κριμαία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ