Τσίπρας: Πλεόνασμα «αίματος, θράσους, απάτης και ανηθικότητας» - iefimerida.gr

Τσίπρας: Πλεόνασμα «αίματος, θράσους, απάτης και ανηθικότητας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πλεόνασμα «αίματος, θράσους, απάτης και ανηθικότητας» έκανε λόγο από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ότι θα διανείμει η κυβέρνηση, «πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

«Εγώ δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές, όπως ο κύριος Σαμαράς», παρατήρησε χαρακτηριστικά και έθεσε το ξεκάθαρο και αδυσώπητο, όπως είπε, δίλημμα της τριπλής εκλογικής μάχης: «Ή συνεχίζεται η καταστροφή, η παρακμή, η τραγωδία. Ή με το ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει η χώρα ριζικά πορεία. Ή ψηφίζουμε Σαμαρά, Μέρκελ, Σόιμπλε. Ή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.Η αφηνόμαστε στη μοίρα που άλλοι χαράζουν για μας. Ή σηκωνόμαστε και δίνουμε τη μάχη με την αριστερά».

«ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ» Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Αποκαλώντας αλχημιστή το Γιάννη Στουρνάρα και αποδομώντας πλήρως το success story της κυβέρνησης, σχολίασε ειρωνικά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη διανομή του λεγόμενου κοινωνικού μερίσματος: «Δεν έχω κανένα πλεόνασμα να σας μοιράσω λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όπως ο κύριος Σαμαράς. Δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε ψεύτικες υποσχέσεις, σε Ζάππεια και πολιτικές ανοίξεις», είπε κάνοντας λόγο για βαθιά ανήθικη πράξη που μαρτυρά το φόβο τους μπροστά στην κάλπη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σφυροκόπησε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους στο μεγαλύτερο μέρος -της αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα ομιλίας του-, και έθεσε μία σειρά από ρητορικά ερωτήματα: «Πώς μεταχειρίζεται τους ένστολους, σαν ανήλικα προς αποπλάνηση; Πώς αφού τους καταδίκασε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζει στις εκπτώσεις;».

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK»

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εμφάνιση νέων κομμάτων όπως Το Ποτάμι, χωρίς ωστόσο να το κατονομάσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε να είμαστε η επανάσταση του σαλονιού και του facebook..Θέλουμε να είμαστε η επανάσταση των σύγχρονων δούλων του μνημονίου,θέλουμε να είμαστε η επανάσταση απέναντι στο φασισμό, στο ρατσισμό, στον ωχαδελφισμό, στο βόλεμα, στη δημοκρατία της τηλεόρασης και της ανάθεσης, ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του, γιατί όπως ανέφερε, η ανατροπή δεν ξεκινάει από τον καναπέ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δε δίστασε –για ακόμη μία φορά- να προχωρήσει σε καινούργιο «άνοιγμα» σε ένα ευρύτερο ακροατήριο, πέραν του κομματικού, προειδοποιώντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε στις δυνάμεις του μνημονίου, που διαβάλλουν σήμερα κάθε ενωτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς επειδή αυτό τρέμουν, να καθορίσουν με την προπαγάνδα και την πίεση που ασκούν τη δική μας πολιτική».

Τέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, υπογράμμισε πως «Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ένα νέο σύμφωνο υποταγής και καταστροφής για τη χώρα μας», και αφού φωτογράφισε το περιεχόμενο αυτής κάλεσε τους πολίτες να μην τους επιτρέψουν να τους μετατρέψουν σε αναλώσιμα των μνημονίων και των δανειστών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ