Η ΕΕ στοχοποιεί και το στενό περιβάλλον του Πούτιν -Δεν είστε ούτε ένας κόκκος άμμου της Κριμαίας απαντά η Μόσχα - iefimerida.gr

Η ΕΕ στοχοποιεί και το στενό περιβάλλον του Πούτιν -Δεν είστε ούτε ένας κόκκος άμμου της Κριμαίας απαντά η Μόσχα

Η ΕΕ στοχοποιεί και το στενό περιβάλλον του Πούτιν -Δεν είστε ούτε ένας κόκκος ά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει πάλι τα δόντια της στη Ρωσία επιβάλλοντας κυρώσεις σε άλλους δώδεκα υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πούτιν, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Ο Ρογκόζιν, πάντως- σε βάρος του οποίου επέβαλαν κυρώσεις τη Δευτέρα και οι ΗΠΑ- αντιδρά με απάθεια και μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter έσπευσε να απαντήσει ότι «όλες αυτές οι κυρώσεις δεν αξίζουν ούτε έναν κόκκο άμμου από το έδαφος της Κριμαίας η οποία επιστρέφει στη Ρωσία».

Πέραν του Ρογκόζιν, στο στόχαστρο της Δύσης βρίσκονται οι πρόεδροι της Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, και της Κάτω Βουλής, Σεργκέι Ναρίτσκιν, καθώς και η βουλευτής Έλενα Μιζουλίνα, η οποία είναι εισηγήτρια νομοσχεδίων που επιτρέπουν σε περιοχές οι οποίες ανήκουν σε άλλα κράτη να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στη λίστα της ΕΕ βρίσκονται, ακόμη, σύμβουλοι του προέδρου Πούτιν, όπως ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, ενώ τη γλίτωσε ο Σεργκέι Ιβανόφ, προσωπάρχης της κυβέρνησης Πούτιν και πρώην υπουργός Άμυνας.

Στο κατάλογο και οι ανώτεροι αξιωματικοί του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Αλεξάντρ Νοσάτοφ και Βαλερί Κουλίκοφ- αμφότεροι στα ανώτατα κλιμάκια της διοίκησης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας-, και ο στρατηγός Ιγκόρ Τουρτσενιούκ, διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.

Επίσης, ένας δημοσιογράφος, ο Ντμίτρι Κισέλεφ, παρουσιαστής εκπομπής στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης και γνωστός για τις αντιαμερικανικές του και αντιομοφυλοφιλικές τοποθετήσεις του.

Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται δύο προσωπικότητες από την Κριμαία: ο Μιχαήλ Μαλίτσεφ, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Αυτόνομης Δημοκρατίας και ο Βαλερί Μεντβέντεφ, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Σεβαστούπολης.

Οι κυρώσεις προβλέπουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση των περιουσιακών τους πόρων στην Ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ